Vokietijos valdžia grasina bausti už melagingas žinutes ir agresiją

Vokietijos vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui skirti iki 53 mln. eurų baudas socialiniams tinklams, kurie, gavę vartotojų nusiskundimų, nepašalins neapykantą kurstančių žinučių ar melagingų pranešimų, informuoja BBC.

Vokietijos politikai baiminasi, kad prieš rinkimus socialiniuose tinkluose gali atsirasti daug melagingos informacijos.<br>123rf nuotr.
Vokietijos politikai baiminasi, kad prieš rinkimus socialiniuose tinkluose gali atsirasti daug melagingos informacijos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-06 10:13, atnaujinta 2017-04-13 20:52

„Nusikaltimai neapykantos pagrindu, su kuriais kovojama nepakankamai veiksmingai, kelia didžiulę grėsmę taikiai laisvos, atviros ir demokratiškos visuomenės vienybei“, – ministrų kabineto pareiškimą cituoja AFP.

Nuo tada, kai į Vokietiją per 2015-uosius metus atvyko daugiau kaip milijonas migrantų, internete žymiai padaugėjo neapykantą kurstančių pasisakymų. Vyriausybė ne kartą buvo perspėjusi interneto bendroves, esą šios nepakankamai veiksmingai kovoja su neapykantą kurstančio pobūdžio turiniu.

Šių metų rugsėjį Vokietijoje vyks rinkimai. Daugelis šalies politikų baiminasi, kad prieš rinkimus socialiniuose tinkluose gali atsirasti daug melagingos informacijos.

Jeigu įstatymo projektui pritars parlamentas, socialiniai tinklai per 24 valandas nuo skundo gavimo momento privalės pašalinti bet kokius pranešimus ar komentarus, kurių turinys atvirai pažeidžia Vokietijos įstatymus.

Šis įstatymo projektas apima ir kitą neteisėtą turinį internete, įskaitant vaikų pornografiją ir su terorizmu susijusią veiklą.

Vokietijoje jau galioja vienas griežčiausių pasaulyje įstatymų dėl agresyvios retorikos, susijusių su įžeidžiamo pobūdžio pranešimais, neapykantą kurstančiais pasisakymais, šmeižtu ir grasinimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.