Vieni žygiuos už mokslą, kiti – prieš

Šį šeštadienį Vilniuje organizuojamos net dvi eisenos, susijusios su mokslu.

Šeštadienį vyks mokslo renginys, kuriuo Vilnius solidarizuosis su dar 604 miestais pasaulyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeštadienį vyks mokslo renginys, kuriuo Vilnius solidarizuosis su dar 604 miestais pasaulyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 3:45 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 1:48 AM

14 valandą nuo Vašingtono skvero link Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos žygiuos mokslininkų ir mokslo plėtrą palaikančiųjų „Maršo už mokslą“ dalyviai.

„Tai – renginys, šiuo metu vienijantis 605 miestus visame pasaulyje, kai tą pačią dieną dieną vyks eisenos, skirtos mokslo ir jo plėtros palaikymui „ – pasakoja vienas iš Vilniaus renginio organizatorių, Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto mokslininkas, dr. Vytautas Smirnovas. Pasak jo, renginio idėja atsirado JAV kaip atsakas į Donaldo Trumpo planus mokslo atžvilgiu, tad solidarizuojantis su tuo, eisenos pradžia pasirinktas Vašingtono skveras, o pabaiga – mokslą simbolizuojanti Nacionalinė biblioteka.

Pasak V. Smirnovo, lietuviškasis maršas bus ne tiek protestas, kiek mokslo palaikymas – tikimasi, kad čia susirinks ne tik mokslininkai, bet ir mokslo entuziastai. „Mūsų tikslas – surinkti ne tik mokslininkus, bet ir visus, kam įdomu mokslas, ir parodyti, kad Lietuvoje tokių žmonių yra“, – sako biotechnologijų daktaras. Nepaisant to, pats mokslininkas pritaria, kad problemų, susijusių su mokslų Lietuvoje tikrai yra – kaip vieną iš jų, V. Smirnovas nurodo netolygų mokslinių projektų finansavimą, taip pat – nepakankamai rimtą požiūrį į mokslą ir kritinio mąstymo lavinimą mokykloje.

Paklaustas, kiek dalyvių tikimasi sulaukti renginyje, mokslininkas teigė, kad tiksliai pasakyti negali. „Nuo šimto iki tūkstančio“, – šypsojosi V. Smirnovas.

Beveik tuo pačiu metu – 13.30 nuo Mažvydo bibliotekos link Katedros žygiuos eisena, protestuojanti prieš mokslo metų ilginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?