„Tele2“ atvėrė žaizdas: turi dvi rimtas problemas

Mobiliojo ryšio bendrovė „Tele2“ turi du galvos skausmus. Pirmasis – netrukus įsigalėsiantis tarptinklinio ryšio reguliavimas Europos Sąjungos ribose. Antrasis – gresiantis išankstinio mokėjimo kortelių registravimas.

Dėl tarptinklinio ryšio reguliavimo pokyčių vartotojams Lietuvoje kainos gali kilti.<br>123rf nuotr.
Dėl tarptinklinio ryšio reguliavimo pokyčių vartotojams Lietuvoje kainos gali kilti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Adomas Rutkauskas

Apr 24, 2017, 2:01 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:25 AM

ES reguliavimu, kuris vadinamas „Roam Like Home“ (liet. naudokis ryšiu kaip namie), siekiama, kad klientas, būdamas kitoje šalyje, už ryšio paslaugas mokėtų tuo pačiu tarifu, kaip ir būdamas savo gimtojoje šalyje.

„Ir čia mes, kaip operatorius, atsiduriame tarsi krokodilo nasruose, kai apatiniu žandikauliu tampa didmeninė gigabaito duomenų kaina Lietuvoje, siekianti apie vieną eurą, o viršutiniu žandikauliu – Europos gigabaito duomenų vidurkis, siekiantis apie 7,5 euro“, – vaizdžiai problemą dėstė „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas.

Pasak jo, tai reiškia, kad „Tele2“ mobiliojo ryšio kainos klientams neišvengiamai kils, bet kokio dydžio bus tas kilimas – kol kas įmonė teigia negalinti pasakyti.

Antroji problema – siūlomas privalomasis išankstinių mokėjimo kortelių registravimas, taip siekiant mažinti telefoninio sukčiavimo ir kitų galimų grėsmių atvejus.

Pasak „Tele2“, visų lig šiol veikiančių išankstinių kortelių registracija būtų perteklinis žingsnis, nes statistika rodo, kad nusikaltimai vykdomi tik iš naujų (nuo kelių dienų iki kelių savaičių aktyvacijos senumo) kortelių.

„Yra nemažai klientų, kurie naudojasi išankstinio mokėjimo kortelėmis jau po dešimtmetį ar daugiau, ir jokių pažeidimų nedaro – dažniausiai tai vyresnio amžiaus vartotojai iš regionų. Privaloma registracija jiems sukeltų tik problemas – tiek finansines, tiek susijusias su judrumu, – pastebi A.Baranauskas. – Be to, galima abejoti, ar ta registracija ką nors labai išspręstų. Iš kitų šalių pavyzdžių matome, kad ten nelegaliai perpardavinėjamos jau registruotos kortelės. Pernai įvedus tokius draudimus Lenkijoje, dabar pilna skelbimų, siūlančių įsigyti registruotą kortelę, tokį patį dalyką siūlo ir vos išėjus iš oro uosto Kazachstane.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.