Švedijos telekomunikacijų bendrovėse – netikėti patikrinimai

Europos Komisija (EK) antradienį pranešė, kad jos nurodymu keturiose didžiosiose Švedijos mobiliųjų telekomunikacijų bendrovėse buvo atlikti netikėti patikrinimai. Įtariama, kad šios kompanijos galėjo pažeisti Europos Sąjungos antimonopolijos taisykles. 

 Švedijoje veikiančiose mobiliojo ryšio bendrovėse atlikti patikrinimai.
 Švedijoje veikiančiose mobiliojo ryšio bendrovėse atlikti patikrinimai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 9:50 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 12:53 PM


„Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas teigė neturintis daugiau informacijos apie šį tyrimą. „Žinome, kad tai susiję su Švedijos didmenine mobiliąja rinka. Daugiau nieko nežinome. Natūralu, kad kolegos bendradarbiaus ir darys tai, ką reikia daryti“, – įmonės finansinių rezultatų pristatyme žurnalistams sakė K.Šliužas. 

2015-aisiais Lietuvos valstybinei įmonei, „Telecentrui“, užsimojus tapti ketvirtuoju mobiliojo ryšio operatoriumi ir išreiškus siekį gauti tam tikrus dažnius, mobiliojo ryšio operatoriai tam vieningai priešinosi. Visgi K.Šliužas nemano, kad tyrimas dėl konkurencijos ribojimo grėstų ir Lietuvoje. 

„Manau, kad Lietuvos situacija gerokai skiriasi, pirmiausia – kainų lygiu. Tokių konkurencingų kainų nėra nei vienoje Europos šalyje. Taigi čia negalima kalbėti apie kažkokius konkurencijos ribojimus. 

Jei būtų kažkokie realūs konkurencijos apribojimai, tai mes juos matytume per kainas, jų lygį versus kitos rinkos. Mums investuoti į verslą kainuoja tiek pat, kad ir kurioje rinkoje būtume. Kaštai daryti verslą iš esmės yra tie patys, kainos pas mus yra ženkliai mažesnės nei daugelyje kaimyninių rinkų, nekalbant jau apie Vakarų Europą. Manau, kad čia tikrai nėra vietos tokiems požymiams ir diskusijoms“, – sakė „Telia Lietuva“ vadovas.  

Remiantis naujausiais Švedijos telekomunikacijų reguliatoriaus duomenimis, lyginant kompanijų gautas pajamas, pirmąjį 2016 metų pusmetį pirmavo „Telia“, uždirbusi 38 proc. rinkos pajamų, antroje vietoje buvo „Tele2“ (23 proc.), nuo jos nedaug atsiliko „Telenor“ (19 proc.), o „3“ gavo likusius 17 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.