„Google“ gresia rekordinė bauda

Europos Komisija (EK) artimiausiomis savaitėmis priims sprendimą istorinėje antimonopolinėje byloje prieš interneto milžinę „Google“, kuriai gali būti skirta rekordinė bauda, penktadienį pareiškė informuoti agentūros AFP šaltiniai.

Tai tik viena iš trijų „Google“ iškeltų bylų.<br>Lrytas.lt nuotr.
Tai tik viena iš trijų „Google“ iškeltų bylų.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 8:34 PM

„Artėjame prie sprendimo, kuris bus priimtas šią vasarą“, – pareiškė vienas iš šaltinių.

„Google“ gali būti skirta milžiniška bauda, kuri gali sudaryti net 9 mlrd. JAV dolerių, arba 10 proc. įmonės pernykščių įplaukų sumos.

Briuselis JAV įmonę kaltina tuo, kad ši piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi, savo paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikdama pirmenybę savo lyginamojo apsipirkimo paslaugai.

google

Kol kas ES baudos už neteisėtą monopolinę praktiką „rekordas“ priklauso JAV įmonei „Intel“. Jai 2009 metais buvo skirta 1,06 mlrd. eurų bauda, kuri sudarė apie 3 proc. įmonės metinės apyvartos.

„Tai, kad iš Komisijos pastaraisiais mėnesiais (šiuo klausimu) nieko nebuvo girdėti, reiškia, kad ji artėja prie sprendimo“, – pareiškė kitas AFP šaltinis, kuris prognozuoja, kad įmonei bus skirta didžiulė bauda.

Pernai rugpjūtį už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager) šokiravo pasaulį pareikalavusi, kad JAV technologijų milžinė „Apple“ Airijai sumokėtų 13 mlrd. eurų nesumokėtų mokesčių.

Kitose bylose ES atlieka tyrimus dėl „Google“ praktikos, susijusios su reklama, ir dėl „Google“ operacinės sistemos „Android“.

Komisija ir „Google“ ilgą laiką bandė pasiekti susitarimą dėl lyginamojo apsipirkimo praktikos, tačiau šios pastangos buvo bergždžios.

Pradinį tyrimą dėl „Google“ praktikos šioje srityje Komisija pradėjo dar 2010 metais, gavusi JAV įmonės konkurentų, įskaitant „Microsoft“ ir „TripAdvisor“, skundus.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.