Nesileiskite mulkinami: „Facebook“ plinta nauja melagystė

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta melagingas pranešimas, įspėjantis vartotojus ir jų draugus nepriimti į draugus asmens, pasivadinusio „Jayden K. Smith“. Esą tai yra patyręs programišius, kuris kaipmat įsilauš į vartotojo ir jo draugų profilius. 

Įsilaužti į kito „Facebook“ vartotojo profilį vien tapus jo draugu ar draugo draugu neįmanoma. <br>123rf nuotr.
Įsilaužti į kito „Facebook“ vartotojo profilį vien tapus jo draugu ar draugo draugu neįmanoma. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 6:26 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 9:35 AM

Nors kai kurie „Facebook“ vartotojai priima į draugus nepažįstamus asmenis ir jie išties gali pridaryti nepatogumų (pavyzdžiui, žymėti jį nepadoriose arba reklaminėse nuotraukose), pasirinkus tinkamus privatumo nustatymus viso to galima išvengti. O įsilaužti į kito vartotojo profilį vien tapus jo draugu ar draugo draugu neįmanoma. 

Melagingoje žinutėje vartotojai raginami ne tik patys nepriimti minėtu pseudonimu pasivadinusių asmenų į draugus, bet ir patiems pasidalinti šia žinia su savo draugais. nurodo Dailymail.co.uk

„Jei bent vienas iš jūsų kontaktuose esančių asmenų kvietimą priims, į jūsų profilį taip pat bus įsilaužta, taigi pasirūpinkite, kad apie tai sužinotų visi jūsų draugai“, – rašoma „Facebook“ plintančioje žinutėje. 

Kaip nurodo faktus tikrinanti svetainė Snopes.com, šis pramanas internete plinta jau kelerius metus, tiesa, kai kurių žinučių turinys skiriasi, pavyzdžiui, joje nurodomi kiti „nepageidaujami asmenys“ – „Anwar Jitou“ ar „Roland Dreyer“. 

Melagingos žinutės feisbuke – anokia naujiena.

Dar 2014-aisiais socialinio tinklo nariai ant savo „Sienų“ aktyviai dalijosi skelbimu, kuris esą turėtų apsaugoti jų privatumą ir kitas teises. Po metų žmonėms rūpestį sukėlė melaginga žinia, esą feisbukas pradės reikalauti mokesčio, tačiau jo esą įmanoma išvengti – vėlgi, viešai paskelbus keliolika magiškų sakinių. Vėliau plito ir šiek tiek pakitusios tokių pranešimų versijos. 

Prieš kelis mėnesius lietuviai „Facebook“ vieni kitiems siuntinėjo įspėjimą apie „labai pavojingą“ virusą, kuris iš tiesų neegzistuoja. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.