Kinija uždraudė visame pasaulyje populiarią pokalbių programą

Pokalbių tinklas „Skype“ prisijungė prie vis ilgėjančio Kinijoje uždraustų komunikacijos priemonių sąrašo – „Apple“ trečiadienį teigė gavusi įsakymą iš savo programėlių parduotuvės panaikinti aplikacijas, kurios „pažeidžia nacionalinius įstatymus“.

 Pokalbių tinklas „Skype“ prisijungė prie vis ilgėjančio Kinijoje uždraustų komunikacijos priemonių sąrašo<br> 123RF nuotr.
 Pokalbių tinklas „Skype“ prisijungė prie vis ilgėjančio Kinijoje uždraustų komunikacijos priemonių sąrašo<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Nov 23, 2017, 6:53 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 6:55 PM

Šalies vartotojai nebegali atsisiųsti „Skype“ iš Kinijos „Apple Store“ bei „Android“ parduotuvių, o Kinijos interneto naudotojai teigia, kad iš interneto „Skype“ yra dingusi jau kelias savaites.

„Mus viešojo saugumo ministerija informavo, kad nemažai IP telefonijos programėlių neatitinka vietinių įstatymų bei turi būti panaikintos iš programėlių parduotuvės Kinijoje“, – elektroniniu paštu atsiųstame pareiškime teigė „Apple“.

Kinija šiemet dar labiau ėmėsi griežtinti ir taip griežtą interneto priežiūrą. Šalis priėmė naujus įstatymus, pagal kuriuos technologijų įmonės turi laikyti savo duomenis Kinijoje esančiuose serveriuose, be to, priimti nauji turinio apribojimai.

Manoma, kad Kinija smarkiai sutrikdė žinučių programėlės „WhatsApp“ veiklą prieš komunistų partijos suvažiavimą praėjusį mėnesį, kurio metu prezidentas Xi Jinpingas konsolidavo savo jėgą šalyje.

Kinija jau ne vienus metus blokuoja tokius socialinius tinklus kaip „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, taip pat nemažai naujienų organizacijų. Ši cenzūra imta pravardžiuoti „didžiąja kinų ugniasiene“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.