Jau galima pasitikrinti metų muzikos klausymosi įpročius

Srautinės muzikos transliacijos paslauga „Spotify“, kaip ir kiekvienais metais, metų pabaigoje leidžia savo vartotojams pažvelgti į save iš šalies – pateikia statistiką, kokios muzikos šiais metais klausėsi daugiausiai. Kiekvienais metais pateikiami duomenys šiek tiek varijuoja, o šiemet „Spotify“ pateikia bendrą muzikos klausymosi laiką, skirtingų perklausytų dainų, atlikėjų ir žanrų skaičių, 5 dažniausiai klausytų atlikėjų ir 5 daugiausiai klausytų dainų topus.

 Srautinės muzikos transliacijos paslauga „Spotify“, jau leidžia savo vartotojams pažvelgti į save iš šalies – pateikia statistiką, kokios muzikos šiais metais klausėsi daugiausiai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Srautinės muzikos transliacijos paslauga „Spotify“, jau leidžia savo vartotojams pažvelgti į save iš šalies – pateikia statistiką, kokios muzikos šiais metais klausėsi daugiausiai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2017, 11:20 AM, atnaujinta Dec 6, 2017, 11:25 AM

Programa automatiškai suformuoja metų dainų grojaraštį, taip pat ir rekomendacinį grojaraštį, parinktą pagal klausytojo įpročius. Savo asmeninę metų statistiką "Spotify" vartotojai gali rasti svetainėje y.

„Spotify“ įdomi tuo, kad jie nuolat dirba su Didžiausiais duomenimis: analizuojas visų vartotojų įpročius, o pagal tai skelbia muzikos ir kito audioturinio tendencijas bei įžvalgas. Pavyzdžiui, kompanija pateikė tyrimą, kaip orai įtakoja klausomą muziką – ar net ir astrologiniai reiškiniai (per šiemetinį Mėnulio užtemimą Bonnie Tyler dainos „Total Eclipse of the Heart“ perklausos smarkiai šovė į viršų), sudarinėja muzikinį pasaulio žemėlapį ir t.t.

Šiuo metu „Spotify“ veikia 61 šalyje ir turi daugiau nei 140 milijonus vartotojų, iš kurių 60 milijonų yra prenumeratoriai. Šiais metais „Spotify“ autorių teisių turėtojams (muzikantams ir kompanijoms) išmokėjo 5 milijardus JAV dolerių. „Spotify“ bibliotekoje yra 30 milijonų dainų, iš kurių vartotojai yra sudarę 2 milijardus grojaraščių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo