Mobiliojo ryšio operatorius: konkurentai, žinoma, kai ko nepasakė

„Konkurentai pasuko tuo pačiu keliu, kuriuo mes nuėjome dar 2014 m., kai pradėjome bendradarbiauti su didžiosiomis pasaulio technologių bendrovėmis ir savo duomenų centruose įrengėme laikinas duomenų saugyklas populiariausiam “Google”, “Facebook”, “YouTube” ar “Akamai” turiniui“, - išplatintame pranešime teigia „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius. – „Šiuo metu “Telia” tiesioginio interneto jungčių pralaidumas sudaro 340 Gb/s ir nuolat didėja, o papildomai iš vietinių „Google“, „Facebook“ ir „Akamai“ duomenų saugyklų paduodame dar 284 Gb/s, todėl suminis “Telia” duomenų pralaidumas siekia 624 Gb/s.“

 Mobilieji duomenys bendrame sraute yra beveik kaip lašas jūroje ir pikiniais momentais tesiekia vos 20 Gb/s, teigia Telia.<br> 123RF iliustr.
 Mobilieji duomenys bendrame sraute yra beveik kaip lašas jūroje ir pikiniais momentais tesiekia vos 20 Gb/s, teigia Telia.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2018, 5:55 PM

A.Šemeškevičiaus teigimu, „Telia“ turi labai plačią tiesioginių jungčių geografiją, kuri didina perdavimo pralaidumą ir patikimumą – nuo jūrinės jungties kabelio su Stokholmu, iki jungčių su Varšuva, Ryga, Amsterdamu, Frankfurtu, Maskva, Sankt Peterburgu ar Kijevu.

„Verta pažymėti, kad mobilieji duomenys šiame sraute yra beveik kaip lašas jūroje ir pikiniais momentais tesiekia vos 20 Gb/s, o pusę jų sudaro lietuviškos kilmės turinys. Todėl didžiąją dalį duomenų srauto iki šiol sudarė ir ateityje sudarys šviesolaidiniais tinklais einantys duomenys“, – rašo A.Šemeškevičiius. Pasak jo, „Cisco“ atliktas tyrimas rodo, kad 2020 metais video turinys sudarys apie 79 proc. viso pasaulinio interneto srauto. Tai yra 2,5 karto daugiau nei šiuo metu. Daugiau kaip 82 proc. viso video turinio srauto sudarys HD arba „Ultra HD“ formato įrašai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.