Lietuviai per daug domisi ekonomika: egzamino metu užstrigo puslapis

Antradienį Lietuvoje turėjo vykti ekonomikos egzaminas, kurio metu visi norintieji galėjo pasitikrinti savo ekonomikos žinias. Teigiama, Lietuvos Laisvosios rinkos instituto organizuotam egzaminui užduotis ruošė Lietuvos bankas, universitetų ekonomikos fakultetai, ekonomikos mokytojai ir kiti.

Panorę pasitikrinti savo žinias lietuviai antradienį liko nuvilti.<br>123RF nuotr.
Panorę pasitikrinti savo žinias lietuviai antradienį liko nuvilti.<br>123RF nuotr.
 Sutrikusi egzamino ekonomikosegzaminas.lt svetainė.<br> Skaitytojo atsiųsta ekrano nuotrauka
 Sutrikusi egzamino ekonomikosegzaminas.lt svetainė.<br> Skaitytojo atsiųsta ekrano nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2018, 11:50 AM

Deja, atrodo, lietuvių susidomėjimas savo pačių ekonomikos žiniomis viršijo lūkesčius.

„Sugalvojau ir aš sudalyvauti, bet jokių galimybių prisijungti – akivaizdu kad per daug vartotojų: bandžiau jungtis iš kelių skirtingų kompiuterių, bet visur tas pats“, – skundėsi su Lrytas.lt susisiekęs skaitytojas Marius. – „O paskui, kai jau pavyko prisijungti, tai vos atsakius į pirmą klausimą, užlūžo sistema – laiko skaitliukas eina, o klausimų naujų neberodo – nors rašė, kad rezultatai priklausys ne tik nuo teisingų atsakymų kiekio, bet ir greičio.“

Skaitytojas taip pat pastebėjo, kad egzamino kūrėjai nepasirūpino ir saugumo sertifikatais, todėl kai kurios antivirusinės programos ar naršyklės įskiepiai mėto pranešimus, kad svetainė ekonomikosegzaminas.lt yra nepatikima.

Susisiekus su egzamino organizatoriais, LLRI atstovė Edita Maslauskaitė patvirtino, kad svetainė iš tiesų neveikia, nes lankytojų buvo daugiau, nei tikėtasi. „Manėme, kad dalyvių bus apie 10 000, bet svetainė sutriko dėl per didelio lankytojų srauto. Šiuo metu projekto partneriai, atsakingi už techninę pusę – portalas Delfi.lt – jau sprendžia problemą“, – teigė E.Maslauskaitė.

Egzaminas prasidėjo 11 val., egzaminui buvo parengta 30 klausimų, o geriausiai atsakę turėjo būti apdovanoti piniginiais ir kitokiais prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.