Zuckerbergas ketina dalyvauti JAV Kongreso posėdyje dėl asmens duomenų apsaugos

Socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas ketina sakyti kalbą JAV Kongreso posėdyje dėl asmens duomenų apsaugos, pranešė televizijos kanalas CNN.

Televizijos kanalo šaltiniai „Facebook“ pranešė, kad 33 metų amžiaus „Facebook“ generalinis direktorius padarė išvadą, jog parodymus Kongresui jam teks duoti kelias savaites. <br>123RF nuotr.
Televizijos kanalo šaltiniai „Facebook“ pranešė, kad 33 metų amžiaus „Facebook“ generalinis direktorius padarė išvadą, jog parodymus Kongresui jam teks duoti kelias savaites. <br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Mar 28, 2018, 10:07 AM, atnaujinta Mar 28, 2018, 10:11 AM

Televizijos kanalo šaltiniai „Facebook“ pranešė, kad 33 metų amžiaus „Facebook“ generalinis direktorius padarė išvadą, jog parodymus Kongresui jam teks duoti kelias savaites. Anot jų, šiuo metu įmonė rengia M. Zuckerbergo kalbos Kongrese planą.

Tuo tarpu Senato teismų komiteto pirmininkas Chuckas Grassley (Čakas Graslis) M. Zuckerbergui, „Google“ generaliniam direktoriui Sundarui Pichai (Sundarui Pičajui) ir „Twitter“ vadovui Jackui Dorsey (Džekui Dorsiui) nusiuntė kvietimus į balandžio 10 dieną rengiamą posėdį, kuriame bus svarstomi asmens duomenų apsaugos klausimai.

M. Zuckerbergo sprendimas kalbėti Kongrese S. Pichai ir J. Dorsey gali paskatinti taip pat duoti parodymus Kongresui, pažymi CNN.

Praėjusią savaitę „Facebook“ vadovas jau sakė, kad yra pasirengęs atsakyti į klausimus JAV Kongrese, tačiau pridūrė nemanąs, jog yra geriausias informacijos šaltinis.

Antradienį žiniasklaida pranešė, kad socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas atsisakė atsakyti į Didžiosios Britanijos parlamentarų klausimus apie aplinkybes, susijusias su „Cambridge Analytica“.

Skandalas dėl „Facebook“ įsiplieskė kovo 16 dieną.

Socialinis tinklas tuomet blokavo „Cambridge Analytica“ ir Kembridžo universiteto psichologijos profesoriaus Aleksandro Kogano puslapius socialiniame tinkle. A. Koganas per savo programėlę „This is your digital life“, kurią jis sukūrė socialinio tinklo platformoje ir kuri turėjo sudaryti naudotojo psichologinį portretą, perdavė duomenis apie „Facebook“ naudotojus trečiosioms šalims, įskaitant „Cambridge Analytica“. Pranešama, kad tai palietė daugiau kaip 50 mln. socialinio tinklo naudotojų.

Manoma, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per JAV prezidento rinkimų kampaniją 2016 metais ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.