Įmonės darbuotojai IT srityse lavinasi žaisdami

Profesinių paslaugų lyderės Baltijos šalyse „EY“ darbuotojai jau mėnesį naudojasi naujove – virtualiais ženkliukais, kurie skatina juos įgyti ir gilinti skaitmeniniam virsmui reikalingus įgūdžius – tokius kaip duomenų analitika, dirbtinis intelektas, robotika ir panašiai.

 Profesinių paslaugų lyderės Baltijos šalyse „EY“ darbuotojai jau mėnesį naudojasi naujove – virtualiais ženkliukais, kurie skatina juos įgyti ir gilinti skaitmeniniam virsmui reikalingus įgūdžius – tokius kaip duomenų analitika, dirbtinis intelektas, robotika ir panašiai.<br> 123RF nuotr.
 Profesinių paslaugų lyderės Baltijos šalyse „EY“ darbuotojai jau mėnesį naudojasi naujove – virtualiais ženkliukais, kurie skatina juos įgyti ir gilinti skaitmeniniam virsmui reikalingus įgūdžius – tokius kaip duomenų analitika, dirbtinis intelektas, robotika ir panašiai.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 12:25 PM

„Virtualūs „EY“ ženkliukai yra žaidybinė motyvacijos priemonė, skirta mokyti, motyvuoti ir auginti kompetencijas, kurios bus reikalingos rytoj. Įvairūs psichologiniai tyrimai rodo, kad būtent tai didina darbuotojų motyvaciją. Esame pirmoji tai išbandžiusi profesinių paslaugų įmonė“, – sako Agnė Ignotienė, „EY“ personalo vadovė Baltijos šalims.

Darbuotojų kompetenciją atspindintys bronziniai, sidabriniai ir auksiniai ženkliukai suteikiami per interneto platformą, kurioje pretendentai registruoja savo išklausytus mokymus, praktiškai įgytą patirtį. Ten pat darbuotojai gali rasti informaciją apie rekomenduojamus mokymus. Ar suteikiamas ženkliukas, sprendžia regioninė „EY“ ekspertų komisija, naudodamasi platforma ir duomenimis joje.

Svarbi šios programos dalis – mokymasis per patirtį. Darbuotojui nusprendus gilintis į tam tikrą sritį ir pretenduoti į „EY“ ženkliuką, jis yra įtraukiamas į mokymų programas (įskaitant ir virtualias) ir mokosi, siekdamas įgyti žinių savo pasirinktoje kompetencijoje. Trumpose sesijose savo įgytomis žiniomis jis gali dalintis su kolegomis, o galiausiai yra įtraukiamas į projektus, kuriuose reikalingi atitinkami įgūdžiai – taip darbuotojas ne tik gali pritaikyti tai, ką jau išmoko, bet ir gilinti savo kompetenciją praktiškai.

Naujoji programa taip pat padeda organizuoti darbą įmonės viduje, nes padeda surasti darbuotojus, turinčius reikalingų kompetencijų projektui.

„IT naujovės ir žinios įgyja vis didesnę reikšmę, jos yra profesinių paslaugų įmonių ateitis. Ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje matome daug bandymų robotizuoti procesus, į savo operacijas įtraukti dirbtinį intelektą. „EY“ jau dabar turi daug projektų, kuriuose reikia šių žinių. Kartais į projektus tenka įtraukti „EY“ kolegų iš kitų šalių, tačiau mūsų tikslas ir Baltijos šalyse turėti pakankamai žmonių, turinčių reikalingų IT kompetencijų, nepriklausomai nuo profesijos. Todėl jų ugdymui skiriame prioritetą, o naujoji programa padeda tai paversti realybe“, – sako A. Ignotienė.

Svarbus vaidmuo šioje programoje tenka karjeros patarėjams, kurie yra savotiški ramsčiai ženkliuko siekiantiems kolegoms – jie dalinasi patarimais, moko ir kitaip padeda siekti užsibrėžto tikslo, o taip pat įvertina jų pasiekimus.

Virtualųjį „EY“ ženkliuką darbuotojai gali panaudoti savo CV, dalintis socialinių tinklų – „Facebook“, „LinkedIn“ ir kitų – profiliuose. Tai jiems padeda įtvirtinti savo, kaip atitinkamas kompetencijas turinčio eksperto, įvaizdį ir būti geriau matomiems visoje rinkoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo