Būkite atsargūs! Naujas viruso protrūkis „Facebook Messenger“

Per „Facebook Messenger“ gavote žinutę, kurią Jums atsiuntė draugas ar pažįstamas, ir kurioje – nė vieno žodžio tekste, bet yra nuoroda į tai, kas atrodytų, yra „YouTube“ vaizdo klipas, kurio titulinėje iliustracijoje – Jūsų „Facebook“ profilio nuotrauka, o antraštė sako „Youtube video Ona Onaitytė“ (žinoma, jei Jūsų vardas – Ona Onaitytė)?

  „Facebook Messenger“ siaučia virusas, gundantis atsidaryti tariamą vaizdo klipą apie Jus.
  „Facebook Messenger“ siaučia virusas, gundantis atsidaryti tariamą vaizdo klipą apie Jus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 1:26 PM, atnaujinta Apr 9, 2018, 3:58 PM

Kad ir kaip būtų smalsu, kas čia apie jus padarė kokį video, jokiu būdu nespauskite nuorodos – tai yra nuoroda į naują „Facebook Messenger“ plinantį virusą.

O tai, kad gavote tokią žinutę, reiškia, kad užsikrėtęs yra ne Jūsų kompiuteris ar išmanusis, bet siuntėjas – tas žmogus, iš kurio gavote žinutę.

Po tariamu vaizdo klipu dar gali matytis adresas – bet atkreipkite dėmesį, jis veda ne į „YouTube“ ar į kitą vaizdo platformą, bet į neaiškų trečių šalių adresą.

Viruso protrūkio pradžia pastebėta antrąjį balandžio savaitgalį, bet, tikėtina, jis gali siautėti dar apie savaitę – ar ir ilgiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.