Rusija sučiupta už rankos: valdžios remiami programišiai buvo nusitaikę į 400 Australijos kompanijų

Iki 400 Australijos verslų galėjo būti Rusijos valdžios finansuojamų programišių taikiniu, teigia Australijos Gynybos ministrė Marise Payne. Tokia ataka būtų paveikusi milijonus kompiuterių visame pasaulyje, nurodo ji.

 Iki 400 Australijos verslų galėjo būti Rusijos valdžios finansuojamų programišių taikiniu, teigia Australijos Gynybos ministrė Marise Payne.<br> 123RF nuotr.
 Iki 400 Australijos verslų galėjo būti Rusijos valdžios finansuojamų programišių taikiniu, teigia Australijos Gynybos ministrė Marise Payne.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 9:49 AM, atnaujinta Apr 17, 2018, 9:51 AM

JAV, Didžioji Britanija ir Australija teigia, kad Rusijos valdžios palaikomi programišiai infekavo daugybę maršrutizatorių plataus masto šnipinėjimo kampanijoje, nukreiptoje į valstybines agentūras, verslus ir kritinės infrastruktūros operatorius.

Tarptautinės Kiberpolicijos centro atstovas Fergusas Hansonas sako, kad Rusija siekė užvaldyti tinklus tam, kad ateityje galėtų vykdyti skaitmenines atakas.

JAV ir D.Britanijos pareigūnai paskelbė bendrą įspėjimą apie atakas, nukreiptas į CISCO maršrutizatorius – kurie daugeliu atveju yra pasaulinės iinterneto infrastruktūros pagrindas.

Pasak specialistų, numatomas kibernetinių atakų taikinys yra maršutizatoriai, perjungikliai (angl. switch), ugniasienės ir įsiskverbimų į tinklą stebėjimo sistemos (NIDS).

Pirmadienį Didžiojoje Britanijoje buvo išplatintas pranešimas, kuriame įspėjama, kad tikėtinas Rusijos atsakas į cheminių ginklų sunaikinimą Sirijoje pasireikš, tikėtina, kibernetinių atakų formatu.

Parengta pagal abc.net.au ir ncsc.gov.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.