To dar nebuvo: Vilniaus universiteto informatikai aplenkė tiek Oksfordą, tiek Harvardą

Pekine (Kinija) vykusiame Pasaulinės studentų programavimo olimpiados (angl. ICPC – International Collegiate Programming Contest) 2018 metų finale Vilniaus universitetą atstovaujanti Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) studentų komanda užėmė 12 vietą (iš 140 komandų) ir pirmą kartą VU istorijoje iškovojo bronzos medalius. Aukso medalius gauna 1–4 vietas užėmusios komandos, 5–8 vietos gauna sidabro medalius, o 9–12 vietos – bronzą.

Kinijoje vykusioje Pasaulinės studentų programavimo olimpiadoje Vilniaus universitetą atstovaujanti Matematikos ir informatikos fakulteto studentų komanda užėmė 12 vietą (iš 140 komandų)<br> VU nuotr.
Kinijoje vykusioje Pasaulinės studentų programavimo olimpiadoje Vilniaus universitetą atstovaujanti Matematikos ir informatikos fakulteto studentų komanda užėmė 12 vietą (iš 140 komandų)<br> VU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 1:47 PM, atnaujinta Apr 23, 2018, 2:35 PM

Be to, komanda iškovojo ir specialų prizą, 1200 dolerių už tai, kad pirmoji iš visų komandų išsprendė uždavinį.

„Pinigai yra dalinami kiekvienam komandos nariui po lygiai, ką jie veiks su pinigais, priklauso tik nuo jų“, – teigia Lietuvos informatikas, Vilniaus Universiteto docentas ir komandos vadovas Vladas Tumasonis.

Atrankos etapuose dalyvavo beveik 50 tūkst. studentų iš 3098 universitetų ir geriausios 140 komandų pateko į finalą Pekine.

„Finale aplenkėme Harvardo ir Oksfordo universitetus. Tačiau ne tik jie – visi universitetai buvo dideli konkurentai. Praeitais metais šioje olimpijadoje užėmėme 34 vietą“, – tegia V.Tumasonis.

Finale dalyvavusią komandą sudarė Domantas Jadenkus (3 k., programų sistemos), Justas Klimavičius (4 k., matematika ir matematikos taikymai) ir Darius Kurtinaitis (1 k., programų sistemos). Komandos vadovo nuomone, tokia vieta pasaulinėje studentų programavimo olimpiadoje tikrai turės įtakos jų karjerai ateityje. Net ir dabar didelė dalis studentų dirba pagal savo specialybę gerai žinomose įmonėse.

„Tokius gerus rezultatus komandai pavyko pasiekti dėl nuolatinių treniruočių. Studentai dirbdavo savarankiškai, spręsdavo uždavinius ir kas antrą sekmadienį dalyvaudavo „Open Cup“ treniruotėse bei kituose turnyruose“, – teigė V.Tumasonis.

Olimpijadoje buvo pateikiamos algoritminio pobūdžio prgramavimo užduotys, kurių studentai turi išspręsti kuo daugiau per 5 valandas. Po to šios užduotys yra siunčiamos automatinei testavimo sistemai, kuri patikrinusi sprendimus pateikia rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.