Laisvės Europoje daugėja: po tarptinklinio ryšio atėjo eilė ir turiniui

Pernai Europoje lietuviai pajuto bendravimo ir naršymo internete laisvę, o šiemet – į atostogas galėsime pasiimti ir savo televiziją telefone. Nuo šio mėnesio visoje Europos Sąjungoje (ES) keliaujantys ir „Telia“ „Interneto.tv“ paslaugą turintys žmonės automatiškai ir be papildomo mokesčio galės toliau žiūrėti namuose pamėgtas TV programas.

 Nuo šio mėnesio visoje Europos Sąjungoje (ES) keliaujantys ir „Telia“ „Interneto.tv“ paslaugą turintys žmonės automatiškai ir be papildomo mokesčio galės toliau žiūrėti namuose pamėgtas TV programas.<br> 123RF nuotr.
 Nuo šio mėnesio visoje Europos Sąjungoje (ES) keliaujantys ir „Telia“ „Interneto.tv“ paslaugą turintys žmonės automatiškai ir be papildomo mokesčio galės toliau žiūrėti namuose pamėgtas TV programas.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 2:56 PM

Visose ES šalyse internetinės televizijos tiekėjai nuo šio mėnesio pradėjo be papildomų mokesčių teikti turinio perkėlimo paslaugą. Tai reiškia, kad nuo šiol beveik visas TV turinys, kurį Lietuvos gyventojai mato savo šalyje, bus pasiekiamas ir laikinai viešint ES šalyse.

„Per pusę metų nuo tarptinklinio ryšio reguliavimo pražios „Telia“ klientų ES suvartotas duomenų kiekis išaugo dešimteriopai. Tačiau šiemet su bendravimo laisve keliaujant galėsime vežtis ir savo mėgstamą TV turinį. Visiems „Telia“ „Interneto.tv“ paslaugą turintiems žmonėms ją aktyvuojame automatiškai ir savo išmaniuosiuose įrenginiuose jie matys 37 TV kanalus su 3 dienų programų atsisukimo galimybe“, – kalbėjo „Telia“ produktų ir paslaugų vadovas Robertas Žudys.

Tiesa, turinio perkėlimas netaikomas tuo atveju, kai autorinės teisės suteiktos konkrečiai ES šalies teritorijai. Pavyzdžiui, jei „Interneto.tv“ „Namų zonoje“ rodoma dalis tam tikro kanalo laidų, tai ir ES šalyse šios laidos nebus matomos dėl jiems galiojančių autorinių teisių apribojimų. Tas pats taikoma ir kai kurių laidų 3 dienų laikotarpio peržiūroms, nes kanalai nesuteikia galimybės jų įrašyti.

Šiuo metu „Telia interneto.tv“ naudojasi apie 30 tūkst. žmonių. Išvykus į užsienį, mobilieji duomenys interneto.tv paslaugai duomenys bus apskaitomi bendra tvarka, pagal kliento turimas sąlygas.

Turinio perkėlimo paslaugos teisės aktai nenumato konkretaus termino, kuris taikomas žmonėms išvykus į užsienį. Tačiau paslaugos teikėjai galės paprašyti kliento patikslinti informaciją, reikalingą įsitikinti sąžiningu naudojimusi paslauga.

Turinio perkėlimo paslauga išvykus už Lietuvos ribų galės naudotis visi Lietuve gyvenantys žmonės, jiems reikės pateikti tik savo pašto adresą, jei jie užsakinėdami paslaugas to nebuvo padarę anksčiau.

Naujasis ES reglamentas dėl turinio perkėlimo galios ne tik ES šalyse, bet ir joms priklausančiuose regionuose bei salose, pavyzdžiui, Gvadelupoje, Prancūzijos Gvinėjoje, Reunione, Martinikoje, Majote ir Sen Martene (Prancūzija), Azoruose ir Madeiroje (Portugalija), Kanarų salose, Seutoje ir Melilijoje (Ispanija), Gibraltare (Jungtinė karalystė) ir Alandų salose (Suomija). Turinio perkėlimo reguliavimas negalios Norvegijoje, Islandijoje ir Lichtenšteine.

Iki šiol neturėję „Interneto.tv“, dabar ją gali išbandyti 30 dienų nemokamai labai paprastu būdu – įvedus mobiliojo ryšio numerį, bus atsiųstas prisijungimo kodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.