„Telia“ siūlo išmaniuosius namus

Ar šiandien išėję iš namų uždarėte langą? Išjungėte lygintuvą? Neužliejote vandeniu kaimyno? O jūsų vaikai tikrai namuose? Tokie klausimai sukasi ne vieno galvoje išėjus iš namų ar išvykus atostogų. Tačiau gyvename technologijų žmonėms amžiuje, todėl atėjo laikas namams pagalvoti apie mus ir „Telia“ turi planą – „Išmaniųjų namų“ sprendimą.

 „Telia“ klientai gali pasirinkti vieną iš trijų „Išmaniųjų namų“ rinkinių su valdymui skirta mobiliąja programėle ir įrenginiais, kurie leis pradėti kurti savo išmaniųjų namų ekosistemą.<br> Telia iliustr.
 „Telia“ klientai gali pasirinkti vieną iš trijų „Išmaniųjų namų“ rinkinių su valdymui skirta mobiliąja programėle ir įrenginiais, kurie leis pradėti kurti savo išmaniųjų namų ekosistemą.<br> Telia iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 11:31 AM

„Butas ar namas kartais primena augintinį, apie kurį reikia nuolat galvoti ir juo rūpintis. Tačiau, iš tiesų, namai gali būti savarankiški, tereikia jiems suteikti šiek tiek išmanumo. Perauklėti savo namus ir tapti tikraisiais jų šeimininkais, kad ir kur būtumėte, padės išmaniųjų namų sistema, kurią nuo šiol siūlome savo klientams“, – sako „Telia“ privačių klientų vadovas Haval van Drumpt. Pasak jo, šis sprendimas leis padidinti namų saugumą, efektyviau valdyti energiją ir tiesiog patogiau gyventi.

Įsirengti išmaniuosius namus ir lengvai juos valdyti „Telia“ siūlo su vokiečių gamintojo „Devolo“ kuriama įranga, visoje Europoje vertinama dėl savo funkcionalumo ir saugumo. Jos išskirtinumas tas, kad į vieną išmaniųjų namų sistemą galima jungti ne tik „Devolo“ siūlomą įrenginių asortimentą, bet ir kitų gamintojų prietaisus, palaikančius atvirą belaidžio ryšio protokolą „Z-Wave“. Be to, viską galima patogiai valdyti nuotoliniu būdu, automatizuoti ir susieti tarpusavyje.

„Išmanieji namai – puikus pavyzdys, kaip daiktų internetas gerina mūsų gyvenimo kokybę, taupo laiką ir nervus. „Telia“ siūloma išmaniųjų namų įranga nėra vien išmani signalizacija, bet platus ir atviras išmaniųjų namų sprendimas, kuris prisitaiko prie skirtingų vartotojų poreikių ir lūkesčių. Ją įdiegti užtruks vos kelias minutes, o intuityvų valdymą telefono programėle ar kompiuteriu perpras kiekvienas, mokantis išsiųsti elektroninį laišką“, – pastebi Haval van Drumpt.

Su „Telia“ naujove namų saugumą didins signalizacijos sistema su judesio, durų, langų atidarymo ar vandens nuotėkio jutikliais. Jie į telefoną praneš apie netikėtą įvykį namuose, pavyzdžiui, užliejus vandeniui. Sistema leidžia ne tik žinoti, kas vyksta, bet ir veikti – nuotoliniu būdu užsukti pagrindinį vandens įvadą namuose. O jei norima matyti, kas vyksta namuose, kol jie tušti, pravers vaizdo stebėjimo sistema. Ji patiks ir gyvūnų augintojams – visas šunybes ir katinybes galima stebėti tiesiogiai.

Dūmų detektoriai įspės apie gaisro pavojų, o išmanieji elektros jungikliai ir rozetės leis namų apšvietimą ir įrenginius valdyti nuotoliniu būdu. Taigi daugiau nereiks jaudintis dėl įjungto lygintuvo ar prieškambaryje paliktos šviesos.

Gyventi jaukiai ir taupiai padės telefonu valdomi termostatai: pageidaujamą temperatūrą galima nustatyti dar keliaujant namo, o jei pasirenkamas automatinis temperatūros valdymas, namai bus šildomi nustatytu metu.

„Telia“ klientai gali pasirinkti vieną iš trijų „Išmaniųjų namų“ rinkinių su valdymui skirta mobiliąja programėle ir įrenginiais, kurie leis pradėti kurti savo išmaniųjų namų ekosistemą. Sprendimų kainos prasideda nuo 7,99 eurų mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.