Kriterijai, pagal kuriuos lietuviai renkasi televizorių

Šiandieninė televizorių pasiūla itin plati – naujausios technologijos, išmanūs sprendimai, įdiegtos skirtingos funkcijos. „LG Electronics“ atliko tyrimą, kuriuo metu siekė išsiaiškinti, kokiais kriterijais vadovaujantis, lietuviai renkasi televizorių. Dauguma apklaustųjų labiausiai kreipia dėmesį į vaizdo kokybę, kainą ir ekrano dydį.

Dažniausiai yra ieškoma tinkamo varianto, kuris tilptų į kainos rėmus ir atitiktų norimus reikalavimus.<br>LG nuotr. 
Dažniausiai yra ieškoma tinkamo varianto, kuris tilptų į kainos rėmus ir atitiktų norimus reikalavimus.<br>LG nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 2:24 PM, atnaujinta Jun 20, 2018, 2:28 PM

Vaizdo kokybė. Šis kriterijus yra pagrindinis, pagal kurį lietuviai renkasi televizorių. Vis daugiau žmonių filmus renkasi žiūrėti namuose, todėl vaizdo kokybė tampa labai svarbi. Šiandien yra patogu tai, kad vaizdo kokybę galima patikrinti pačioje parduotuvėje – viena yra surašyti aukšti parametrai, tačiau visai kas kita, kai pats pirkėjas gali palyginti kelis modelius, įvertinti, kuris jam yra tinkamiausias ir išsirinkti iš realių variantų.

Kaina. Žinoma, kaina yra ne mažiau svarbus kriterijus. Dažniausiai yra ieškoma tinkamo varianto, kuris tilptų į kainos rėmus ir atitiktų norimus reikalavimus. Todėl labai svarbu apsispręsti ir numatyti sumą, kurią skirsite televizoriui, nes išsirinkus puikų, kuris atitinka visus kriterijus ir jau įsivaizduojant, kaip jis puikiai tiks jūsų namuose, galės tekti nusivilti – sumokėti gerokai daugiau arba ieškoti pigesnio varianto.

Ekrano dydis. Norint, kad filmo žiūrėjimo įspūdžiai būtų dar stipresni, ekrano dydis taip pat nelieka paskutinėje vietoje. Lietuviai jį įvardino kaip trečią svarbiausią kriterijų. Žinoma, ekrano dydis svarbus ne tik dėl to, kad vaizdas būtų stambiu planu, bet ir būtų pritaikomas prie kambario dydžio, žiūrėjimo nuotolio, baldų ir panašiai.

Funkcijos. Platus televizorių pasirinkimas ir funkcinės galimybės šiandien yra tokios, kad atitinka net ir įnoringiausių pirkėjų poreikius. Vieni renkasi tokio modelio ir funkcionalumo televizorius, kad vaizdas prilygtų matomam kino teatro ekrane, kitiems pakanka tiesiog kokybiško gaminio. Taip pat šiandieninius televizorius galima valdyti telefonais, vienu metu žiūrėti kelis vaizdus, naršyti internete ir begalė kitų funkcijų.

Garso kokybė. Kai yra geras vaizdas, turi būti ir geras garsas. Nors apklausos dalyviai šį kriterijų įvardino kaip penktąjį variantą, tačiau jis yra ne mažiau svarbus. Geras garsas sustiprina efektus matomus ekrane, kas leidžia pasijausti lyg kino teatre, o į siužetą įsitraukti dar labiau.

„LG Electronics“ ir toliau tobulina savo „Super UHD“ televizorių liniją, skirdami ypatingą dėmesį vaizdo kokybei ir kitiems atnaujinimams. Naujoji „Super UHD“ televizorių serija yra su „Nano Cell“ ekranais, kurie užtikrina puikią spalvų kokybę ir vaizdas gali būti žiūrimas iš bet kurio kampo. Naujasis „α7 intelligent“ procesorius, kuris ne tik pagerina vaizdo kokybę lyginant su 2017 metų televizorių modeliais, bet ir pagreitina televizoriaus veikimą iki 35 proc., kad naudotis išmaniosiomis televizoriaus funkcijomis būtų dar patogiau. O „Dolby Atmos“ technologija užtikrins itin aukštą garso kokybę. Naujasis LG „Super UHD“ televizorius yra dviejų dydžių – 49 ir 65 colių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.