Norėję atsiimti dokumentus vilniečiai patyrė kantrybės išbandymą

Į Lrytas.lt kreipėsi skaitytojas Vytautas ir papasakojo, kad jo bandymas atsiimti pagamintus dokumentus Vilniaus migracijos departamente buvo nesėkmingas – sutrikusi Migracijos departamento registrų sistema, todėl dokumentai niekam neišduodami.

Konsultantė patvirtino, kad šiandien buvo sutrikusi registrų sistema,bet dabar ji jau veikia, ir dokumentų išdavimas yra tęsiamas.<br> Ramūno Danisevičiaus nuotr.
Konsultantė patvirtino, kad šiandien buvo sutrikusi registrų sistema,bet dabar ji jau veikia, ir dokumentų išdavimas yra tęsiamas.<br> Ramūno Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 12:47 PM

„Turiu išvykti filmuoti filmo, dedikuoto Lietuvos šimtmečiui, bet deja, teks tai daryti su nebegaliojančiais dokumentais. O Migracijos departamentas apie savo veiklos sutrikimus net nepraneša savo interneto svetainėse“, – nusivylimo neslėpė ponas Vytautas.

Lrytas.lt susisiekus su Migracijos departamentu, įstaigos konsultantė patvirtino, kad šiandien iš tiesų sutriko registrų sistema, ir iš pradžių spėjo, kad sistema gali būti sutrikusi visą dieną, bet po kelių minučių patikslino, kad sistema jau veikia, ir dokumentų išdavimas yra tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.