„Facebook“ pripažino, kad įmonės laukia JAV reguliuotojų tyrimai

Socialinis tinklas „Facebook“ antradienį pripažino, kad įmonės laukia visa eilė JAV ir Jungtinės Karalystės reguliuotojų tyrimų dėl „Cambridge Analytica“ duomenų skandalo.

 Socialinis tinklas „Facebook“ antradienį pripažino, kad įmonės laukia visa eilė JAV ir Jungtinės Karalystės reguliuotojų tyrimų dėl „Cambridge Analytica“ duomenų skandalo.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Socialinis tinklas „Facebook“ antradienį pripažino, kad įmonės laukia visa eilė JAV ir Jungtinės Karalystės reguliuotojų tyrimų dėl „Cambridge Analytica“ duomenų skandalo.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jul 4, 2018, 8:50 AM

„Facebook“ nepateikė daugiau detalių dėl tyrimo, tačiau patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad tyrimas dėl to, kaip įmonė panaudodavo asmeninius naudotojų duomenis, plečiasi.

„Mes bendraujame su pareigūnais JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitur“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Facebook“ atstovas.

„Mes teikėme viešus parodymus, atsakėme į klausimus ir pažadėjome toliau padėti tyrimui“, – pridūrė jis.

Laikraštis „Washington Post“ paskelbė, kad prie tyrimų prisijungė Jungtinių Valstijų Federalinis tyrimų biuras (FTB), Vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) ir JAV teisingumo departamentas.

Tyrimas susijęs su skandalu dėl „Facebook“, kuris kilo kovo mėnesį, kai paaiškėjo, kad įmonė „Cambridge Analytica“ per savo programėlę socialiniame tinkle rinko naudotojų duomenis. Kalbama, kad „Cambridge Analytica“ galėjo gauti iš viso 87 mln. socialinio tinklo naudotojų duomenis.

Spėjama, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?