Rusų idėja: gaisro atveju šokti per langą ir pasikliauti „šansu“

Didžiąją dalį Rusijos pramonės valstybinio kapitalo kontroliuojanti korporacija „Rostech“ skelbia sukūrusi parašiutą evakuacijai iš daugiaaukščių pastatų, kuris nelaimės atveju gali išgelbėti nušokus vos iš 30 metrų aukščio, tai yra, iš daugiabučio namo 10-o aukšto.

  „Rostech“ skelbia sukūrusi parašiutą evakuacijai iš daugiaaukščių pastatų, kuris nelaimės atveju gali išgelbėti nušokus vos iš 30 metrų aukščio.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
  „Rostech“ skelbia sukūrusi parašiutą evakuacijai iš daugiaaukščių pastatų, kuris nelaimės atveju gali išgelbėti nušokus vos iš 30 metrų aukščio.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jul 30, 2018, 9:21 AM

„Šis parašiutas bus paklausus, nes aukštų pastatų pas mus daugėja, o gelbėti juose gaisro ar kitokiais ypatingais atvejais įstrigusius žmones yra labai sudėtinga. Mes siūlome parašiutą „Šansas“, kuris tikrai pateisins savo pavadinimą“, – specialiai šio išradimo pristatymui surengtoje spaudos konferencijoje sakė „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas.

„Rostech“ tvirtina, kad parašiutas skirtas 50–120 kilogramų svorio žmogui sėkmingai nusileisti iš ne mažesnio kaip 30 metrų aukščio. Parašiutas reikiamame aukštyje išsiskleidžia pats – nebūtina specialiai mokytis juo naudotis.

„Atsakingai ir sėkmingai išbandytame kuprinės dydžio gelbėjimosi pakete – iš viso trys parašiutai sklandžiam nusileidimui. Jis turėtų sudominti aukštų pastatų valdytojus ir naudotojus – verslo centrų, viešbučių, daugiaaukščių gyvenamųjų namų“, – pareiškė jų masinę gamybą šią savaitę pradėjusios „Rostech“ antrinės įmonės „Technodinamika“ vadovas Igoris Nasenkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.