Siautėja sukčiai: vidaus reikalų ministro vardu siunčiami netikri laiškai

Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno vardu platinami netikri laiškai. Ministro vardu prašoma pateikti informaciją apie piniginius balansus, o tai primena sukčių naudojamas formuluotes. LR Vidaus reikalų ministerija ragina atkreipti dėmesį į laiško siuntėjų adresą: ministras naudoja tik oficialią pašto dėžutę su plėtiniu „vrm.lt“.

 Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno vardu platinami netikri laiškai.<br> Tomo Bauro nuotrauka.
 Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno vardu platinami netikri laiškai.<br> Tomo Bauro nuotrauka.
 LR Vidaus reikalų ministerija ragina atkreipti dėmesį į laiško siuntėjų adresą: ministras naudoja tik oficialią pašto dėžutę su plėtiniu „vrm.lt“.<br> VRM iliustracija.
 LR Vidaus reikalų ministerija ragina atkreipti dėmesį į laiško siuntėjų adresą: ministras naudoja tik oficialią pašto dėžutę su plėtiniu „vrm.lt“.<br> VRM iliustracija.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-10 12:17, atnaujinta 2018-09-10 14:30

Taip pat ministerija ragina pranešti (vrm@vrm.lt), jei tokių laiškų gavo gyventojai ar įmonės/įstaigos. Informaciją galima suteikti ir anonimiškai paštu pranesk@vrm.lt. Dėl galimo bandymo sukčiauti prisidengiant ministro vardu LR Vidaus reikalų ministerija kreipsis į policiją. Pareigūnams taip pat bus perduota visa ministerijos IT specialistų surinkta pirminė informacija.

Kreipsis į policiją

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ketina kreiptis į policiją dėl ministro Eimučio Misiūno vardu platinamų elektroninių laiškų.

Ministerija pirmadienį pranešė, kad plintančiuose laiškuose iš el. pašto mobilephoneappxx@aol.com ministro vardu prašoma pateikti informaciją apie piniginius balansus, o tai, anot VRM, primena sukčių naudojamas formuluotes.

„Dėl galimo bandymo sukčiauti prisidengiant ministro vardu Vidaus reikalų ministerija kreipsis į policiją. Pareigūnams taip pat bus perduota visa ministerijos IT specialistų surinkta pirminė informacija“, – teigiama pranešime.

Laiške nurodoma: „Koks yra mūsų sąskaitos balansas? Ar galime šiandien sumokėti 49 T?“.

Pasak ministro atstovo spaudai Karolio Vaitkevičiaus, tokį laišką gavo VRM finansų skyrius, taip pat atsiliepė tariamo E. Misiūno kreipimosi sulaukusi privačios įmonės finansininkė.

VRM ragina atkreipti dėmesį į laiško siuntėjų adresą – ministras naudoja tik oficialią pašto dėžutę su plėtiniu „vrm.lt“. Gyventojams, įmonėms bei įstaigoms gavus tokių laiškų, raginama pranešti el. paštu vrm@vrm.lt arba anonimiškai pranesk@vrm.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.