Daliai „Tele 2“ klientų neveikė ryšys

Antradienio popietę  „Tele 2“ tinkle buvo įvykęs gedimas.

 Įvyko gedimas viename iš „Tele 2“ duomenų centrų, dėl to dalis klientų negali naudotis paslaugomis<br> 123RF nuotr.
 Įvyko gedimas viename iš „Tele 2“ duomenų centrų, dėl to dalis klientų negali naudotis paslaugomis<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-09 15:43, atnaujinta 2018-10-10 10:52

„Įvyko gedimas viename iš mūsų duomenų centrų, dėl to dalis klientų negali naudotis paslaugomis“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ antradienį 15 val. 15 min pranešė „Tele 2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

Pasak jo, dalį apkrovos perėmė kitas duomenų centras, o gedimas jau taisomas ir artimiausiu metu bus atstatytas.

„Jei neturite ryšio – perkraukite telefoną arba pabandykite skambinti šiek tiek vėliau. Pabandžius skambinti kelis kartus, skambutį aptarnaus tas centras, kuris veikia – ir prisiskambinti pavyks. Atsiprašome dėl nepatogumų ir dedame visas pastangas gedimams pašalinti“, – rašo A. Baranauskas.

„Technikai man sako, kad telefono perkrovimas turi padėt, nes perkrovus telefonas iš sugedusio duomenų centro automatiškai persiregistruoja į veikiantį. Tuo pačiu darom sistemos update'ą, kuris perkels ir tuos klientus, kurie neperkraus telefono. Padarysim grubiai per valandą“, – apie 15 val. 45 min. rašė komunikacijos direktorius.

A. Baranausko teigimu, gedimas nėra geografinis, t.y., nėra taip, kad neveikia kažkuri tinklo dalis teritorijos prasme, kai konkrečioje vietovėje negali prisiskambinti visi klientai.

„Gedimas yra centrinėje tinklo dalyje: turime du duomenų centrus, kurie aptarnauja skambučius, ir vienas jų dėl techninių gedimų neveikia. Tą neveikiantį dabar restartuojame, atpumpuojame ir liepiam vėl dirbt. Kol kas pacientas dar reanimacijoje, bet tikimės, kad greit grįš į darbą, nėr čia ko gulinėt“, – rašo „Tele 2“ atstovas.

Dalis problemų išliko ir trečiadienį - kai kurie klientai (A.Baranausko teigimu – 4-5 procentai) trečiadienį negalėjo prisiskambinti į „Bitės“ tinklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.