Sugrįžta serialas, pasakojantis apie tai, kaip technologijos stumia pasaulį į tamsiąją pusę

„Black mirror“ – tai serialas, kurį turėtų dievinti technofobai (bet kurį su dideliu pasimėgavimu žiūri ir technokratai). Atskiros, tarpusavyje nesusijusios serijos siūlo mizantropiškas vizijas, kaip technologijos netolimoje ateityje į priekį gali išstumti pačias tamsiausias žmonijos puses (arba tai padarė alternatyviame pasaulyje) – arba kaip iš pažiūros geros ir nekaltos technologijos gali sukelti grandininę reakciją, vedančią į tamsą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2018, 6:06 PM, atnaujinta Dec 8, 2018, 6:07 PM

Kas būtų, jei už patyčių skleidimą internete vartotojai būtų žudomi? Ką, jei „patiktukus“ rinktume ne tik virtualybėje, bet ir realybėje (o bendram reitingui nukritus iki poros žvaigždučių iš penkių, nebetektume teisės skraidyti lėktuvais?) Ar jei tave galėtų užblokuoti („užbaninti“) ne tik skaitmeniniame, bet ir fiziniame pasaulyje? Ar jei tau vien iš gerų norų kas nors nustatytų, kokius vaizdų ir garsų tu negali girdėti bei matyti – vien tam, kad tavęs niekas neskaudintų ir negąsdintų?

Ir dar daug daug keistų, netikėtų ir tikrai ne optimistiškų siužetų.

Didžiulio populiarumo susilaukęs serialas iki šiol išgyveno keturis sezonus, bet internautai jau trina rankomis, nes ką tik nutekėjo informacija, jog penktojo sezono pirmoji serija „Netflix“ platformoje pasirodys gruodžio 28 dieną. Kol kas žinoma tik tai, jog pirmoji serija vadinsis „Bandersnatch“, o šis pavadinimas kilęs iš Lewiso Carrollo knygos „Alisa veidrodžių karalystėje“ (angl. „Through the Looking Glass“), kur bandersnačas yra yra „siaubingas mitinis padaras, kuris atsparus bandymams papirkti ir labai greitai juda“.

Šiuo metu iš viso egzistuoja 19 “Black mirror” serijų, serialą galima rasti „Netflix“ platformoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.