„Tele2“ ir „Bitė“ taip pat žada 5G ryšio paslaugas

Integruotų telekomunikacijų bendrovei „Telia Lietuva“ penktadienį paskelbus apie pasirengimą teikti naujos kartos 5G ryšio paslaugą, jos konkurentės „Tele2“ bei „Bitė“ taip pat ketina sekti „Telia“ pavyzdžiu – tačiau tik tuomet, kai nauja technologija taps prieinama vartotojams.

 Integruotų telekomunikacijų bendrovei „Telia Lietuva“ penktadienį paskelbus apie pasirengimą teikti naujos kartos 5G ryšio paslaugą, jos konkurentės „Tele2“ bei „Bitė“ taip pat ketina sekti „Telia“ pavyzdžiu.<br> 123RF iliustr.
 Integruotų telekomunikacijų bendrovei „Telia Lietuva“ penktadienį paskelbus apie pasirengimą teikti naujos kartos 5G ryšio paslaugą, jos konkurentės „Tele2“ bei „Bitė“ taip pat ketina sekti „Telia“ pavyzdžiu.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Dec 21, 2018, 4:06 PM

„Esame išsikėlę prioritetą naujas technologijas ne tik pristatyti, bet ir jų pagrindu kurti konkrečias naujas paslaugas ir sprendimus. Tam turime sulaukti kitąmet vyksiančio RRT dažnių aukciono, kuriam pasibaigus visi Lietuvos operatoriai galės pradėti ruoštis ir siūlyti 5G ryšį visiems savo klientams“, – BNS sakė „Bitė Lietuvos“ technologijų vadovas Gintas Butėnas.

„Tele2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas BNS patvirtino, kad įmonė taip pat dalyvaus kitąmet vykstančiame dažnių aukcione.

„Šiuo metu mes rengiamės 5G paslaugų teikimui ir didžiąja dalimi jau esame pasiruošę“, – sakė jis

Anot jo, 5G ryšio prototipinį modelį „Tele2“ jau išbandė 2016 metais ir pasiekė 4,5 gigabito per sekundę greitį.

„Skirtumas tas, kad „Telia“ tai padarė savo tinkle, mes 2016 metais padarėme tik prototipą. Tačiau vartotojui šiandien tai nesudaro jokio skirtumo, kadangi nei vienu nei kitu jis dar negali naudotis“.

A. Baranausko teigimu, vartotojai visų pirma turi turėti įrangą, kuri galėtų priimti 5G ryšį, kitaip nebus galima panaudoti tinklo siūlomo greičio. Jo teigimu, nei Lietuvoje, nei pasaulyje 5G įrangos kol kas įsigyti negalima.

Tikimasi, kad 5G technologiją palaikančius išmaniuosius įrenginius gamintojai pristatys kitų metų antroje pusėje.

„Telia“ penktadienį pirmoji Lietuvoje pristatė realiame tinkle veikiantį 5G ryšį, kuris pasiekia 1,8 gigabito per sekundę spartą. „Telia“ tikisi, kad verslo klientams 5G taps prieinamas dar 2019 metais, o plačiajai visuomenei – 2020 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.