Krokodilus tyrinėjusios mokslininkės gyvenimas baigėsi tragiškai

Mokslininkę į aptvarą tyrimų centre įsitempė krokodilas ir ją suėdė, praneša keli Indonezijos naujienų šaltiniai.

 Mokslininkę į aptvarą tyrimų centre įsitempė krokodilas – ir ją suėdė, praneša keli Indonezijos naujienų šaltiniai.<br> 123RF nuotr.
 Mokslininkę į aptvarą tyrimų centre įsitempė krokodilas – ir ją suėdė, praneša keli Indonezijos naujienų šaltiniai.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 9:32 AM, atnaujinta Jan 16, 2019, 11:27 AM

44 metų Deasy Tuwo kūnas buvo aptiktas praėjusį penktadienį lauko baseine „CV Yosiki laboratorijoje“ Šiaurės Sulavesyje, Indonezijoje. Ir nors kol kas žinoma mažai detalių, policija teigia, kad didelis – 5,2 metro ilgio – krokodilas šėrimo metu pasistojo ant užpakalinių letenų ir sučiupęs tyrėją įsitraukė į baseiną, kur dalį jos kūno suėdė.

„Susidomėjome, kas ten per objektas plūduriuoja krokodilo baseine, – pasirodo, tai buvo Deasy kūnas, – „The Mirror“ pasakojo mokslininkės kolegė Erling Rumengan. – Ji buvo laboratorijos vadovė. Tylus žmogus. Mes sutrikę, kaip tai galėjo nutikti.“

Krokodilo likimas nežinomas, nors įvykio vietoje buvę fotografai užfiksavo būrį žmonių ir supančiotą krokodilą sunkvežimyje. Vietinė žiniasklaida teigia, kad jis buvo nugabentas į laukinių gyvūnų centrą Bitunge tam, kad būtų ištirtas jo skrandžio turinys.

Centro darbuotojai pasakoja, kad krokodilas buvo šeriamas vištiena, tunu ir mėsa. Bet viskas turėjo būti šviežia – gyvūnas neėsdavo, jei maistas būdavo atšaldytas ar kelių dienų senumo. Spėjama, kad grobuonis mokslininkę surijo ne visą todėl, kad buvo jau pusiau sotus.

Šiuo metu policija ieško laboratorijos savininko – manoma, kad jis – verslininkas iš Japonijos.

„Manau, savininkas turi pripažinti šį baisų incidentą. Bet mes nei jo nematėme, nei žinome, kur jis yra, – sakė Tomohono policijos viršininkas Raswinas Siraitas. – Taip pat turime išsiaiškinti, ar jis turi teisę savo įmonėje turėti krokodilų ir kitų brangių vandens gyvūnų. Jei nėra leidimo, jis bus sulaikytas.“

Krokodilų užpuolimai dažnai būna mirtini. Skaičiuojama, kad krokodilai nužudo maždaug 1000 žmonių per metus. Daugumą šių mirčių sukelia Nilo krokodilai ir sūraus vandens krokodilai, tačiau taip yra todėl, kad laukiniai gyvūnai gyvena per arti žmonių populiacijos.

Paruošta pagal „IFL Science“ ir „The Mirror“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.