Ilgajam savaitgaliui artėjant: 4 išmanūs patarimai kelionėms po Lietuvą

Artėjantis ilgasis savaitgalis – puiki proga pakeliauti ir geriau pažinti Nepriklausomybės atkūrimo dieną švenčiančią Lietuvą. Apsipręsti, kuriuos istorinius, gamtos ir kultūrinius objektus lankyti, bei suplanuoti kelionę technologijų ekspertai pataria išmaniai – naudojantis mobiliosiomis programėlėmis ir žemėlapiais.

Apsipręsti, kuriuos istorinius, gamtos ir kultūrinius objektus lankyti, bei suplanuoti kelionę technologijų ekspertai pataria išmaniai – naudojantis mobiliosiomis programėlėmis ir žemėlapiais.  <br>123RF nuotr.  
Apsipręsti, kuriuos istorinius, gamtos ir kultūrinius objektus lankyti, bei suplanuoti kelionę technologijų ekspertai pataria išmaniai – naudojantis mobiliosiomis programėlėmis ir žemėlapiais.  <br>123RF nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 1:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2019, 1:58 PM

Jūsų dėmesiui – „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius dalinasi 4 patarimais, kaip paprasčiau pažinti ir atrasti Lietuvą.

1. 100 įdomių kelionių maršrutų

Jei norite ne tik pakeliauti, bet ir daugiau sužinoti apie savo šalies istoriją, į išmanųjį atsisiųskite specialiai Lietuvos šimtmečiui sukurtą programėlę „LT100 maršrutai“. Čia rasite net 100 lankytinų istorinių, kultūrinių ir gamtos objektų, susijusių su 1918–1923 m. laikotarpiu nuo Nepriklausomybės Akto pasirašymo iki nusistovėjusių tuometės Lietuvos geografinių ribų.

Šioje aplikacijoje patogu ir kruopščiai suplanuoti maršrutą: pasitikrinti tikslią objektų vietą, atstumą tarp jų ir pasirinkti tinkamiausią kelią. Be to, daugiau apie nepriklausomos valstybės atkūrimo istoriją sužinoti galima nė nepradėjus kelionės – aplikacijoje yra patalpinti išsamūs objektų ir vietų aprašymai, nuotraukos, istorijos apie svarbiausias to meto asmenybes, kovas, pergales bei valdžią.

„iOS“: https://itunes.apple.com/gm/app/lt100-mar%C5%A1rutai/id1317258059?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.vtd.lt100marsrutai&hl=en

2. Lankytinų vietų žemėlapiai

Norintiems praplėsti kelionių geografiją ir pažinti įvairesnę Lietuvą – verta apsilankyti Karolio Žukausko sukurtame interaktyviame kelionių po Lietuvą žemėlapyje www.lietuvon.lt. Šiuo metu jame yra pažymėta daugiau nei 1100 lankytinų objektų, o jų sąrašas – nuolat pildomas. Visas žemėlapis suskirstytas į 9 kategorijas: nuo dvarų ir muziejų iki kulinarinio paveldo bei pramoginių objektų.

Jei patys planuoti kelionę neturite laiko, apsilankykite internetiniame žemėlapyje www.pamatyklietuvoje.lt. Lankytojų patogumui šiame tinklapyje jau yra paruoštos ne tik kelionių idėjos, bet sudėlioti jų maršrutai, pavyzdžiui: „Dubingių miško takais“, „Lietuvos piliakalniai“, „Įdomiausi Lietuvos muziejai“, „Aplink Kupiškio marias“, „Kėdainių senamiestis“ ir kiti.

Lietuvon.lt: https://www.lietuvon.lt/

Pamatyklietuvoje.lt: https://www.pamatyklietuvoje.lt/

3. Pažinkite Dzūkijos regioną ir Vilnių

Gyvenantiems Vilniaus regione ir neturintiems laiko tolimoms kelionėms, verta išbandyti išmaniąją programėlę „Visit Dzukija“. Ji padės atrasti lankytinus šio regiono objektus, maršrutus ir gamtos grožį. Taip pat čia rasite ir interaktyvių žaidimų, kurie smagiai supažindina ne tik su Vilniaus, bet ir Varėnos miestu.

Kitas būdas atrasti geriausias Vilniaus vietas – išbandyti visame pasaulyje populiarią aplikaciją „Spotted by Locals“. Ji išskirtinė tuo, kad visos joje rekomenduojamos lankytinos vietos, pramogos bei maitinimo įstaigos yra kruopčiai atrinktos vietinių gyventojų. Be to, čia talpinamos ir aktualios miesto naujienos, naudingi patarimai bei be interneto veikiantys žemėlapiai.

„Visit Dzukija“

„iOS“: https://itunes.apple.com/lt/app/visit-dzukija/id1305657584?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dzukija.visit2

„Spotted by Locals“

„iOS“: https://itunes.apple.com/us/app/spotted-by-locals-city-guides/id470967003

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spottedbylocals.guide

4. Atraskite botanikos sodus

Jei mėgstate pasivaikščiojimus gamtoje ir domitės augalais – aplankykite Lietuvoje įsikūrusius botanikos parkus ir pažinkite juos išmaniai. Tam tereikia į telefoną įsidiegti Lietuvos universitetų botanikos sodų asociacijos sukurtą programėlę „Botanikos sodai“.

Ši aplikacija veikia kaip internetinis gidas – joje rasite visų botanikos soduose esančių augalų aprašymus, nuotraukas ir tikslią jų vietą žemėlapyje. Be to, vaikščiodami po pasirinktą parką ar sodą, galėsite klausytis ir audiogido paaiškinimų apie matomą augaliją lietuvių, anglų arba rusų kalbomis.

„iOS“: https://itunes.apple.com/lt/app/botanikos-sodai/id1400221554?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.botanikalt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.