Pristatys Nacionalinę dirbtinio intelekto strategiją

Dirbtiniu intelektu grįstos inovacijos – vienos paklausiausių pasaulyje, ir Lietuvoje yra šiek tiek daugiau nei 40 kompanijų bei keli startuoliai, kuriantys inovatyvius dirbtinio intelekto sprendimus. Todėl Lietuva privalo turėti aiškią viziją, kaip vystyti šią sritį, kad būtų sukurtas aiškus ir tiesus kelias inovatyvių prekių ir paslaugų kūrimui, sako ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

 Parengtos Nacionalinės dirbtinio intelekto strategijos tikslas – sukurti teisinį ir etinį pagrindą Lietuvoje taikyti dirbtinį intelektą.<br> 123RF iliustr.
 Parengtos Nacionalinės dirbtinio intelekto strategijos tikslas – sukurti teisinį ir etinį pagrindą Lietuvoje taikyti dirbtinį intelektą.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2019, 6:38 AM, atnaujinta Mar 14, 2019, 12:14 PM

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtos Nacionalinės dirbtinio intelekto strategijos tikslas – sukurti teisinį ir etinį pagrindą Lietuvoje taikyti dirbtinį intelektą, sudaryti geresnes sąlygas dirbtinio intelekto taikymo plėtrai Lietuvoje ir maksimaliai išnaudoti jo ekonominį potencialą, teigiama Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) pranešime. Taip pat numatyti papildomi įrankiai, kuriais galės pasinaudoti verslai bei mokslo įstaigos, norinčios atlikti dirbtinio intelekto tyrimus.

Ketvirtadienį strategija, kurioje turėtų atsispindėti būdai, kaip išnaudoti jo potencialą ir įsitraukti į globalią dirbtinio intelekto bendruomenę, bus pristatyta specialioje konferencijoje.

Konferencijoje „Dirbtinis intelektas – Lietuvos ateitis“ bus diskutuojama apie dirbtinio intelekto technologijų etinio reguliavimo iššūkius, praktinį jo pritaikymą versle, strateginius Lietuvos tikslus šioje srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.