Po įvykių Naujojoje Zelandijoje iš „Facebook“ pasitraukė didelės kompanijos vadovas

Žmonės, protestuojantys prieš „Facebook“, pakalba apie pasitraukimą iš šio socialinio tinklo. O oro skrydžių bendrovės „AirAsia“ generalinis direktorius Tony Fernandes ėmė tai ir padarė, praneša CNN.

 T.Fernandes, kuris turėjo 67 000 sekėjų, pareiškė, kad po Naujosios Zelandijos mečetės užpuolimo video„Facebook“ turi apsivalyti“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 T.Fernandes, kuris turėjo 67 000 sekėjų, pareiškė, kad po Naujosios Zelandijos mečetės užpuolimo video„Facebook“ turi apsivalyti“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 9:28 AM

T.Fernandes, kuris turėjo 67 000 sekėjų (angl. followers), keliomis „Twitter“ žinutėmis sekmadienį areiškė, kad po Naujosios Zelandijos mečetės užpuolimo video, „Facebook“ turi apsivalyti“.

„Neapykantos kiekis, kuris vyrauja socialiniuose tinkluose, kai kada nusveria gėrį, – rašė vadovas. – Kad sustabdytų tai, „Facebook“ galėjo padaryti daugiau“.

Penktadienį teroristas ne mažiau kaip 17 minučių gyvai transliavo savo vykdomas žudynes Naujojoje Zelandijoje. Šalies policija pranešė apie tai „Facebook“, ir teroristo paskyra bei transliacija buvo greitai blokuota (ar taip bent jau taip teigia pats „Facebook“).

Socialinis tinklas taip pat pranešė, kad taip pat šalino visus žudynes palaikančius ir šlovinančius įrašus taip greitai, kaip tik apie juos sužinodavo.

Bet T.Fernandesui to nepakako, rašo CNN. Ir nors jis sakosi esąs „didelis socialinės medijos gerbėjas“, žudynių transliacija lėmė, kad jis paliko „Facebook“.

„Tai buvo puiki platforma komunikavimui, – išjungęs savo „Facebook“ paskyrą, „Twitter“ tinkle rašė vyras. – Stipri informacijos sklaida ir tai buvo naudinga, bet Naujosios Zelandijos įvykiai man jau buvo per daug, kad taikstyčiausi su kitomis problemomis“.

Jis taip pat pripažino, kad jis tapo „daugybės melagingų bitcoin ir kitų istorijų auka“, ir nusprendė išjungti savo paskyrą.

„Facebook privalo apsivalyti ir negalvoti vien apie finansus“, – rašė oro linijų generalinis direktorius.

Šeštadienį „Facebook“ pranešė, kad pašalino 1,5 mln. atakos video.

„Mes ir toliau visą parą dirbame šalindami taisykles pažeidžiantį turinį, naudodami tiek technologijas, tiek žmones“, – „Twitter“ tinkle rašė Naujosios Zelandijos „Facebook“ atstovė Mia Garlnick.

T.Fernandes yra galvojęs palikti ir „Twitter“, bet šeštadienį pareiškė, kad „manau, mano mūšis tęsiasi „Twitter“ platformoje“. Šiame socialiniame tinkle jis turi 1,3 mln. sekėjų ir yra paskelbęs daugia nei 20 000 įrašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.