Gyvenimas be telefono baigėsi ugnimi ir pelenais

Senukų pora nuošalioje sodyboje gyveno senoviškai tyliai ir ramiai, kol nekilo gaisras. Šią savaitę nuo traktoriaus kibirkšties užsiliepsnojo žolė ir sutuoktiniams liko tik bejėgiškai žvelgti, kaip ugnis ryja pastatus.

 Šeimininkai išvis neturi telefono, tad su neviltimi akyse pora stebėjo vis naujus pernykštės žolės plotus apimančias liepsnas.<br> 123RF nuotr.
 Šeimininkai išvis neturi telefono, tad su neviltimi akyse pora stebėjo vis naujus pernykštės žolės plotus apimančias liepsnas.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas

Apr 10, 2019, 9:26 AM

Vilko namo rąstigalius

Trečiadienį popiet į padangę šovę juodi dūmai buvo ženklas, kad Rokiškio rajone, netoli Jūžintų, kilo nemažas gaisras.

Ugnis šėlo vienkiemyje, kuriame gyvena pensininkų pora.

Gaisro priežastis iš pirmo žvilgsnio atrodo neįtikėtina. Liepsnos galėjo plykstelėti nuo perdžiūvusia pieva važiuojančio traktoriaus.

Seną rusišką traktorių šeimininkas užvedė, nes panoro atsitempti į kiemą netoli sodybos riogsantį nuvirtusį didelį medį.

Pirmiausia supjaustęs kamieną, vyriškis pirmą rąstigalį prikabino prie traktoriaus ir rengėsi vilkti. Tada galbūt pro duslintuvą iškritusi kibirkštis papuolė ant sausos žolės ir kilo gaisras.

Net neturėjo telefono

Pamatęs liepsnas vyras puolė jas gesinti. Jam į pagalbą atskubėjo žmona – tačiau vėjuotą dieną sutramdyti gaisro nepavyko.

Šeimininkai išvis neturi telefono, o artimiausi kaimynai gyvena už gero puskilometrio, tad su neviltimi akyse pora stebėjo vis naujus pernykštės žolės plotus apimančias liepsnas. Pučiant vėjui gaisras akimirksniu išplito, griebė ir ūkinį pastatą.

Tada ugnis persimetė į daržinę ir malkinę, jas sunaikino kone per kelias akimirkas.

Sudegė ir šalia ūkinio pastato stovėjęs traktorius, ir viduje buvusi lengvoji mašina. Taip pat išdegė 15 hektarų žolės ir apie 1,5 hektaro miško.

Buvo kilęs pavojus ir tolėliau stovinčiam gyvenamajam namui, pirčiai ir dar vienam ūkiniam pastatui.

Vieno pro šalį važiuojančio vairuotojo iškviesti ugniagesiai veikė sparčiai. Sodyboje esant tvenkiniui gelbėtojams vandens netrūko. Buvo išlieta ne viena tona vandens, kol per 4 valandas pavyko įveikti gaisrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.