Pirmą mėnesį „HumansApp“ pritraukė daugiau nei 12 tūkstančių naudotojų

Šių metų birželį oficialiai startavusi inovatyvi žinių dalijimosi platforma „HumansApp“ per mėnesį vien Lietuvoje pritraukė virš 12 000 vartotojų. Beveik 1000 iš jų yra vadinamieji „Atvirieji Žmonės“, kurie dalijasi savo žiniomis. Jie pasirenka, arba jas monetizuoti, arba skirti norimą sumą už pasidalintas žinias platformoje esančiai prasmingai organizacijai. Pasak platformos kūrėjų, tiek žinių ekonomika, tiek naujasis filantropijos modelis iš tiesų veikia.

 Šių metų birželį oficialiai startavusi inovatyvi žinių dalijimosi platforma „HumansApp“ per mėnesį vien Lietuvoje pritraukė virš 12 000 vartotojų.<br> „HumansApp“ iliustr.
 Šių metų birželį oficialiai startavusi inovatyvi žinių dalijimosi platforma „HumansApp“ per mėnesį vien Lietuvoje pritraukė virš 12 000 vartotojų.<br> „HumansApp“ iliustr.
 Menininkės Jolitos Vaitkutės susitikimo su mokslininke Rūta Prakapaite, istorija įkvėpia tikėti žinių ekonomikos galimybėmis ir nauda ne tik individui, bet ir visuomenei. <br> „HumansApp“ nuotr.
 Menininkės Jolitos Vaitkutės susitikimo su mokslininke Rūta Prakapaite, istorija įkvėpia tikėti žinių ekonomikos galimybėmis ir nauda ne tik individui, bet ir visuomenei. <br> „HumansApp“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 4:09 PM

„Besidžiaugdami „HumansApp“ sėkme, vartotojų atvirumu ir smalsumu, nepamirštame ir svarbiausios mūsų vertybės – dalijimosi. Todėl esame dar laimingesni galėdami pranešti, kad 50 % nuo praėjusio mėnesio susitikimų vertės nukeliavo labdaringai veiklai. Šį mėnesį mokėjimus gaus „Sidabrinė Linija“, „Jaunimo Linija“ ir „Penkta Koja“, o mes labai džiaugiamės, kad sukūrėme įrankį, kuris leidžia ne tik dalintis žiniomis, bet ir prisidėti prie prasmingų veiklų paramos“, – šypsosi „HumansApp“ rinkodaros vadovė Alisa Bulybenko.

Jau įvyko virš šimto susitikimų ir dar daugybė yra derinami. Pavyzdžiai tikrai netikėti ir įvairūs. Menininkės Jolitos Vaitkutės susitikimo su mokslininke Rūta Prakapaite, istorija įkvėpia tikėti žinių ekonomikos galimybėmis ir nauda ne tik individui, bet ir visuomenei. Menininkės teigimu, jai kiek pabodo piešti dalykais, kurie lengvai matomi, todėl pradėjo galvoti apie tai ko nematome – bakterijas.

„Gražiai atrodo tose Petri lėkštutėse (kurį laiką vadinau jas PETRO lėkštutėm), pagooglinau – dar ir įmanoma ir jau yra kas tai daro. Daugiau nelabai ką apie tai žinojau, todėl pradėjau ieškoti mokslininko, kuris galėtų papasakoti. Per „HumansApp“ pakviečiau į susitikimą Rūtą. Įspūdingai greitai viskas eskalavosi į sėdėjimą laboratorijoje ir žiūrėjimą į bakterijas iš arti. Rūta mokė mane sterilumo ir kaip elgtis su gražuolėmis, bet komplikuotomis bakterijomis“, — dalinosi Jolita Vaitkutė.

„HumansApp“ naudotojas Danielius dalinosi savo susitikimo istorija su pirmuoju Lietuvoje svirplių augintoju Dominyku:

„Pasakojo apie viską – kokios rūšys auginamos, kokių joms sąlygų reikia, kaip, hormonų pagalba, galima stabdyti lervų metamorfozę, to pasėkmes, minėjo teisinius Lietuvos ir EU niuansus, ateities vabzdžių auginimo perspektyvas, auginimo mechanizmą.

Paragavę džiovintų jamaikinių svirplių aptarėme įvairiausius būdus kaip galima vabzdžius ruošti valgymui – rūkymą, kepimą, virimą, šaldymą.

Taip pat įvairiausius patiekalus – svirplių glotnutį, burgerį ar sultinį, kuris leistų išgauti visas (o jų ten daug) maistines medžiagas, paslepiant, kiek neįprastą vabzdžio estetiką. Pokalbį baigėme pašnekesiais apie dirbtinį intelektą, ateities galimybes komunikuoti su šunimis ir kaip bitės yra mokomos atskirti sprogmenis.“, — dalinosi Danielius.

Platformos kūrėjų teigimu, vos startavus, didelis sujudimas įvyko ir technologijų industrijoje. Šios industrijos žmonės greitai pajautė prieigos prie sėkmingose kompanijose, tokiose, kaip „Google“, „Vinted“ ir pan. verslus kuriančių žinovų vertę: „kiek turime grįžtamojo ryšio, susitikimų metu jie daugiausiai sprendė konkrečius, dar prieš susitikimą platformos pokalbių langelyje, sutartus klausimus. Tai leidžia susitikimo metu susitelkti į esmę, suteikti personalizuotas įžvalgas, kurių taip lengvai internetuose nerasi. Neretas nori pasitarti prieš priimdamas kritinės svarbos sprendimus su tai jau sėkmingai padariusiais“, – kalba „HumansApp“ rinkodaros vadovė Alisa Bulybenko.

Žinios ir inovacijos yra varomoji valstybės, kuri neturi naudingų iškasenų, jėga. Toks yra Singapūras, tokia gali būti ir Lietuva. Efektyvus dalijimasis žiniomis suteikia paskatas ir galimybes plėtoti inovacijas ir taip didinti valstybės konkurencingumą ne tik ekonominėje, bet ir socialinėje srityje.

„Dažniausiai tokios inovacijos, kaip „HumansApp“, vyksta Silicio slėnyje ar kažkur toli nuo Lietuvos. Džiaugiamės galėdami pradėti savo kelionę būtent čia, mūsų gimtajame mieste Vilniuje ir Lietuvoje. Dar esame labai jauni ir gal ne visiems suprantami, bet šio pirmojo mėnesio sėkmė rodo, jog tikrai ne visi lietuviai yra konservatyvūs ir didelė dalis sutiko mus teigiamai“, – startą įvertino „HumansApp“ įkūrėjas Justas Janauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.