Modernus muziejus neatsiejamas nuo išmaniųjų technologijų

Meno institucijoms vis dažniau pasitelkiant išmaniąsias technologijas, šiemet aštuntus metus iš eilės „Tieto Lietuva“ organizuota talentų ugdymo programa „Mėnuo su IT“ nusprendė kurti išmaniąją platformą bendradarbiaujant su MO muziejumi Vilniuje.

Programa, skirta informacinių technologijų studentams bei jauniems IT profesionalams, atveria būsimiems specialistams profesinių galimybių duris. <br>123RF nuotr. 
Programa, skirta informacinių technologijų studentams bei jauniems IT profesionalams, atveria būsimiems specialistams profesinių galimybių duris. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 1:35 PM, atnaujinta Sep 13, 2019, 1:38 PM

Programa, skirta informacinių technologijų studentams bei jauniems IT profesionalams, atveria būsimiems specialistams profesinių galimybių duris. Jos dėka dalyviai turi galimybę pasijausti pilnaverčiais organizacijos nariais ir išmėginti savo jėgas dirbdami įmonėje su tikrais projektais. Šiemet programos metu buvo kuriama MO muziejuje esančių kūrinių duomenų bazė, leidžianti saugoti, stebėti ir kuruoti jų statusą, vietą ir aprašymus.

Technologijų pagalba menui

„Beveik 6 000 kūrinių turinti MO muziejaus kolekcija yra nuolatos pildoma ir skaitmeninama. Todėl šiemet programoje dalyvaujančių studentų tikslas buvo patobulinti muziejaus naudojamą kūrinių duomenų bazę. Kėlėme dvi užduotis: sukurti vidinį įrankį, leidžiantį efektyviau skaitmeninti ir administruoti MO kolekciją, bei šį vidinį įrankį sujungti su viešai prieinama kūrinių kolekcija internete. Toks sprendimas padėtų ir inovatyviai administruoti visą MO kolekciją, ir leistų greitesniu būdu atnaujinti bei aktualizuoti viešai prieinamą informaciją apie kiekvieną MO kolekcijos menininką ar kūrinį“, – programos dalyviams keltas užduotis pristato Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

„Mėnuo su IT“ skirta jauniems talentams, kur padedami ir konsultuojami „Tieto Lietuva“ darbuotojų jie turėjo progą ugdyti ne tik žinias IT srityje, bet ir kitus gabumus, kaip komandinį darbą ir gebėjimą įsilieti į darbo aplinką. Tai – vienas geriausių būdų pradėti karjerą IT srityje, – teigia „Tieto Lietuva“ personalo vadovė Dovilė Samaitienė. Jos teigimu, programos metu dalyviai stebino savo inciatyvumu, įsiklausymu į MO muziejaus atstovų poreikius ir aktyviu sprendimų siūlymu. To dėka jie sukūrė ir pristatė įrankių prototipus efektyviam MO kolekcijos administravimui, kurie įkvėps muziejaus atstovus toliau ieškoti inovatyvių sprendimų, palengvinančių jų kasdienį darbą.

Pradėti IT karjerą diplomas nebūtinas

Kasmet „Mėnuo su IT“ skiriama vis kitai temai, kuri būtų įdomi darbuotojams, naudinga partneriams ir aktuali studentams. Šis mokomojo pobūdžio projektas skirtas dalyvių ugdymui, jų kūrybiškumui ir sugebėjimams atskleisti. Per aštuonerius programos gyvavimo metus, studentai kūrė įvairiausius išmaniuosius daiktų interneto, paspirtukų platformos ir kitus sprendimus.

Programos metu dalyviams suteikiama galimybė pereiti visą projekto eigą, jie tampa pasiruošę pritaikyti gautas žinias darbo aplinkoje, o geriausiai pasirodžiusiems dalyviams suteikiama galimybė prisijungti prie „Tieto Lietuva“ kolektyvo. Organizatorių teigimu, dalyviai nebūtinai turi būti baigę studijas, kad galėtų pradėti dirbti IT bendrovėje. Svarbiausia – noras dirbti, mokytis ir tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.