Gaisras kilstelėjo kriptovaliutų vertę

Pranešama, kad Kinijoje sudegė „Innosilicon“ priklausanti labai didelė bitkoinų kasykla. Dešimties milijonų dolerių vertės įranga pavirto pelenais.

 Pranešama, kad Kinijoje sudegė „Innosilicon“ priklausanti labai didelė bitkoinų kasykla.<br> 123RF nuotr.
 Pranešama, kad Kinijoje sudegė „Innosilicon“ priklausanti labai didelė bitkoinų kasykla.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Verbickas

2019-10-08 07:42

Nors „Innosilicon“ nepateikė oficialaus komentaro, tačiau daugybė bitkoinų kasybos ekspertų jau spėlioja apie šio įvykio poveikį rinkai.

Virtualios valiutos ekspertas Marshall’as Long’as „Twitter“ tinkle pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip Kinijoje dega „Innosilicon“ priklausanti bitkoinų kasykla.

Kai kurie ekspertai teigia, kad šis įvykis galėjo prisidėti prie to, kad pastaruoju metu pastebimas bitkoinų brangimas. Per 24 valandas po šio įvykio, bitkoinas pabrango 500 JAV dolerių.

Kriptovaliutų firmos „Primitive Ventures“ įkūrėjas Dovey’us Wanas’as apskaičiavo, kad visos išlaidos, patirtos dėl gaisro, sudaro apie 10 milijonų JAV dolerių.

Gaisras „Innosilicon“ bitkoinų kasykloje nėra pirmasis toks su bitkoinas susijęs nemalonus nutikimas Kinijoje. Šiais metais rugpjūtį Sičuano provinciją užklupo itin smarkūs lietūs – ir dar viena didelė bitkoinų kasykla buvo tiesiog nuplauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.