Po Kinijos kritikos, „Apple“ pašalino Honkongo protestuotojų naudotą programėlę

JAV technologijų milžinė „Apple“ iš savo parduotuvės „App Store“ pašalino programėlę, kuri leido Honkongo protestuotojams dalintis policijos pareigūnų buvimo vieta. Tokio žingsnio imtasi praėjus dienai po to, kai Kinijos valstybinė žiniasklaida apkaltino „Apple“ palaikant protestuotojus.

JAV technologijų milžinė „Apple“ iš savo parduotuvės „App Store“ pašalino programėlę, kuri leido Honkongo protestuotojams dalintis policijos pareigūnų buvimo vieta.  <br>Scanpix nuotr. 
JAV technologijų milžinė „Apple“ iš savo parduotuvės „App Store“ pašalino programėlę, kuri leido Honkongo protestuotojams dalintis policijos pareigūnų buvimo vieta.  <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 8:19 AM, atnaujinta Oct 10, 2019, 8:23 AM

Policijos sekimo programėlės „HKMap.Live“ kūrėjai tviteryje pranešė, kad „Apple“ programėlę iš Honkongui skirtos parduotuvės „App Store“ pašalino apie 11 val. vietos laiku (6 val. Lietuvos laiku).

Kūrėjai tviteryje taip pat paviešino „Apple“ paaiškinimą, kodėl programėlė buvo pašalinta. „Apple“ teigimu, „programėle buvo naudojamasi trukdant teisėtvarkos vykdymui ir keliant grėsmę Honkongo gyventojams“.

„HKMap.Live“ vaidino esminį vaidmenį protestuose. Programėlės pagalba protestuotojai dalijosi policininkų buvimo vieta ir taip jų vengė.

Tiesa, tikėtina, kad programėlės pašalinimas protestų smarkiai nepaveiks, nes socialiniame tinkle „Telegram“ jau veikia panašios grupės, kuriose honkongiečiai dalijasi policijos pareigūnų judėjimo kryptimis.

Be to, „Google Play Store“ vis dar yra panaši programėlė, skirta „Android“ operacinei sistemai.

Trečiadienį Kinijos valstybinis laikraštis „People's Daily“ apkaltino „Apple“ padedant Honkongo „riaušininkams“.

„Niekas nenori įtraukti „Apple“ į tebesitęsiančius neramumus Honkonge. Vis dėlto yra pagrindo manyti, kad „Apple“ painioja verslą su politika ir netgi neteisėtais veiksmais. „Apple“ turi pagalvoti apie tokio neprotingo ir beatodairiško sprendimo pasekmes“, – perspėjo Kinijos leidinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.