Paslaptingos gyvūnų mirtys – įtaria ateivius, įvelta ir FTB

Silvies slėnio fermoje (angl. Silvies Valley Ranch), esančioje Oregono valstijos (JAV) pakraštyje, nugaišo penki galvijai – tačiau tikslios priežasties kol kas negali nurodyti niekas. NPR ir „Associated Press“ praneša, kad galvijų mirties vietoje nebuvo pastebėta jokių plėšrūnų pėdsakų, nuodų, šautinių žaizdų ir net gi kraujo žymių.

Kai kas kaltina ir ateivius. Štai vienas siūlė ieškoti įdubimo po palaikais. Anot jo, ateiviai karvę ar bulių į savo laivą pakelia naudodami specialų spindulį, vėliau tą karvę tyrinėja, o po visko išmeta ją iš didelio aukščio.<br> 123RF iliustr.
Kai kas kaltina ir ateivius. Štai vienas siūlė ieškoti įdubimo po palaikais. Anot jo, ateiviai karvę ar bulių į savo laivą pakelia naudodami specialų spindulį, vėliau tą karvę tyrinėja, o po visko išmeta ją iš didelio aukščio.<br> 123RF iliustr.
Silvies slėnio fermoje, esančioje Oregono valstijos (JAV) pakraštyje, nugaišo penki galvijai, tačiau tikslios priežasties kol kas negali pasakyti niekas. <br>Silvies Valley Ranch nuotr. 
Silvies slėnio fermoje, esančioje Oregono valstijos (JAV) pakraštyje, nugaišo penki galvijai, tačiau tikslios priežasties kol kas negali pasakyti niekas. <br>Silvies Valley Ranch nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2019, 10:31 PM

Remiantis pranešimais, penki grynaveisliai buliai buvo rasti negyvi skirtingose fermos vietose. Jų liežuviai ir lytiniai organai buvo nupjauti – taip pat panašu, kad jiems buvo nuleistas kraujas. Ekspertai sako, kad šis atvejis gali būti susijęs su kitais „paslaptingos galvijų mirties“ atvejais, aprašomais jau nuo XVII a., , rašo „Science alert“.

„Prarasti vieną visiškai sveiką gyvūną būtų keista, tačiau prarasti penkis jaunus, sveikus, puikios fizinės būklės bulius yra daugiau nei keista“, – sako fermos vadovas Colbis Marshallas.

Iš tiesų toks atvejis atrodo paimtas tarsi iš kokio nors siaubo romano – tačiau tai tikrai nėra pirmas toks. Iš tiesų apie panašius atvejus kalbama jau ilgą laiką, o atlikus įvairius tyrimus nieko antgamtiško nebuvo pastebėta.

Bando rasti paaiškinimą

Praėjusiais metais Arizonos valstijoje (JAV) buvo rasta nugaišusi karvė ir bulius, o šis atvejis praktiškai buvo identiškas minėtajam. Iš tiesų per pastaruosius keletą dešimtmečių buvo užfiksuota tūkstančiai panašių atvejų, daugiausia jų – JAV vidurio vakaruose.

Praėjusio amžiaus 8 dešimtmetyje tarp šių įvykių įsivėlė ir Federalinis tyrimų biuras (FTB) – jei tiksliau, jų buvo paprašyta ištirti kas gi vyksta su gyvuliais. FTB pastebėjo, kad visi mirties atvejai nėra identiški, o taip pat nustatė, kad didžioji dalis jų įvyko dėl natūralių priežasčių.

Štai, pavyzdžiui, mažai tikėtina, kad kažkas gyvuliams nuleido kraują. Ekspertai aiškina, kad kai nugaišta karvė, gravitacija ima traukti kraują žemyn, į kūno apačią, o nudžiuvus odai, atsiveria žaizda. Dėl to kraujas gali nutekėti ant žemės, o vėliau juo maitinasi įvairiausi vabzdžiai – būtent dėl to ir gali atrodyti, kad kraujas gyvūnui buvo nuleistas.

Paaiškinimą jie randa ir tariamai pašalintiems lytiniams organams – mat dėl natūralaus irimo proceso jie paprasčiausiai gali susitraukti, o dėl to gali pasirodyti, kad jų apskritai nėra. Taip pat yra žinoma, kad kai kurie paukščiai ir vabzdžiai, mintantys dvėseliena, pirmiausia taikosi į minkštuosius audinius – tešmenis, lytinius organus, akis ir burną.

Žinoma, nepaisant ekspertų aiškinimų, tokios mirtys žadina daugelio žmonių vaizduotę.

„Daugelis žmonių kaltina ateivius. Štai vienas mums paskambino ir siūlė ieškoti įdubimo po palaikais. Anot jo, ateiviai karvę ar bulių į savo laivą pakelia naudodami specialų spindulį, vėliau tą karvę tyrinėja, o po visko išmeta ją iš didelio aukščio“, – teigė apskrities šerifas Danas Jenkinsas.

Pats šerifas ėmėsi tirti šį įvykį, tačiau dėl įrodymų stokos ir jokios papildomos informacijos mažai tikimybės, kad jam pavyks išsiaiškinti ką nors naujo.

Remiantis NPR, FTB galėtų pradėti tyrimą, tačiau žiniasklaidai ji to nei patvirtins, nei paneigs. Kai FTB agentai paskutinį kartą tyrėjo tokius įvykius, jie nerado jokios priežasties įtarti ką nors kitą, o ne plėšrūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.