Ekologinius sprendimus Vilniui kurs ir moksleiviai

Vaikų iniciatyvos sprendžiant globalias problemas tampa pasauline tendencija. Trys „CodeAcademy Kids“ moksleiviai dalyvaus visame pasaulyje spalio 25-ą dieną vyksiančiame „Climathon“ („Klimatone“) Vilniuje, kur bus kuriami inovatyvūs sprendimai, padėsiantys kovoti su klimato kaita.

Moksleiviai dalyvaus visame pasaulyje spalio 25-ą dieną vyksiančiame „Climathon“ („Klimatone“) Vilniuje, kur bus kuriami inovatyvūs sprendimai, padėsiantys kovoti su klimato kaita.<br> 123RF nuotr.
Moksleiviai dalyvaus visame pasaulyje spalio 25-ą dieną vyksiančiame „Climathon“ („Klimatone“) Vilniuje, kur bus kuriami inovatyvūs sprendimai, padėsiantys kovoti su klimato kaita.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 3:20 PM, atnaujinta Oct 15, 2019, 3:25 PM

Komandoje su dėstytoju ir akademijos praktikante, paaugliai, iš kurių jauniausiam vos 14 metų, konkuruos su verslo, energetikos, aplinkosaugos, programavimo ir kitų sričių profesionalais.

„Man pasirodė įdomu sužinoti, kokiais būdais ir kaip žmonės siekia sumažinti klimato kaitą. Pats turiu kelias idėjas ir, manau, kad jos galėtų pakeisti ateitį,“ – teigia „CodeAcademy Kids“ moksleivis Benas Volkovas.

Renginyje bus nagrinėjamos su energetika, transportu, maisto išmetimu, įmonių socialine atsakomybe ir kitomis sritimis susijusios problemos.

„Klimatonas“ yra 24 valandų trukmės konkursas, kuris panašiu metu vyks net 60-yje pasaulio miestų. Jo metu į vieną erdvę suburiami skirtingų sričių atstovai, kurie generuoja idėjas, padėsiančias savo miestui tapti draugiškesniu aplinkai.

Šis kartas yra pirmasis, kai „CodeAcademy Kids“ moksleiviai dalyvauja tokio masto tarptautiniame renginyje.

„Gretos Thunberg sukeltas judėjimas parodė, kad jaunajai kartai rūpi planetos ateitis – dabar jie dar ir patys imasi veiksmų kurdami bei siūlydami konkrečias naujoves. Tai yra pavyzdys to, kad amžius nėra kliūtis norint prisidėti prie gražesnės ateities kūrimo,“ – sako „CodeAcademy Kids“ vadovė Aurelija Makselytė.

Vasarą „Vilnius Tech Park“ vykusioje „CodeAcademy Kids“ verslumo stovykloje „Silicon Valley“, vaikai sužinojo apie rudenį ten vyksiantį visame pasaulyje organizuojamą „Klimatoną“. Tuomet moksleiviai panoro akademijoje įgytas žinias apie verslą bei technologijas pritaikyti kovojant su šylančio klimato pavojais, bei subūrė tam komandą.

„Svarbu priversti žmones susimąstyti apie planetą ir jos ateitį, kurios nebus, jei nieko nekeisime. Domiuosi klimato kaita ir pastebiu, kad nemažai žmonių sugalvoja įdomių idėjų, kaip sumažinti taršą. Manau, kad jeigu taip ir toliau, klimato kaitą įmanoma sumažinti iki minimumo, o pradėti galima ir nuo Vilniaus,“ – tvirtina B.Volkovas.

„Klimatonas“ iš panašių konkursų išsiskiria tuo, kad dalyvauti gali visi norintys padėti savo miestui tobulėti – kitose šalyse anksčiau yra dalyvavę ir pradinių klasių moksleiviai.

„Visiems atviras renginys ne tik sudaro sąlygas atrasti ir vystyti geriausias idėjas, padedančias miestui tapti tvaresniu, bet ir didina klimato kaitos problemos žinomumą. Siekiame, kad mūsų moksleiviai dalyvaudami šiame renginyje patobulintų darbo komandoje, komunikacijos, technologijų žinias, bei ne mažiau svarbu – pamatytų, kaip kiekvienas savo kasdienybėje gali gyventi ekologiškiau,“ – pastebi A.Makselytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.