Pasaulyje pirmaujančių FinTech inovatorių reitinge – vienintelė Lietuvos įmonė

Tarptautinė audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovė KPMG kartu su rizikos kapitalo investicijų fondu „H2 Ventures“ paskelbė pasaulyje pirmaujančių FinTech inovatorių reitingą „2019 Fintech100: Leading Global fintech innovators“.

V.Karalevičius.<br> Įmonės nuotr.
V.Karalevičius.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 4:23 PM

Šeštus metus iš eilės skelbiamo reitingo penkiasdešimtuke šį kartą atsidūrė ir lietuvių įkurta finansinių technologijų įmonė „Bankera“. Reitinge pristatomos pažangiausios FinTech sektorius įmonės iš 29 pasaulio valstybių, o „Bankera“ šiuometiniame sąraše yra vienintelė Lietuvai atstovaujanti bendrovė, užimanti 42 vietą.

„Fintech100: Leading Global fintech innovators“ reitingas skelbiamas nuo 2014 metų. Jį sudarinėjant vertinami tokie FinTech bendrovių kriterijai kaip vidutinis per metus pritrauktas kapitalas, veiklos geografija, veiklos sektoriai bei sukurto produkto, paslaugos ir verslo modelio inovatyvumas. „Fintech100: Leading Global fintech innovators“ reitingas suskirstytas į dvi dalis: pirmąjį 50-uką sudaro pirmaujančios ir pasaulyje stipriausios FinTech bendrovės, o antrąjį – kylančios naujai įkurtos įmonės.

Praėjusių metų „Fintech100“ reitinge lietuvių įkurta „Bankera“ buvo įvardinta tarp 50-ies „kylančių“ FinTech bendrovių ir užėmė 65 vietą. Šiemet įmonė pakilo per 23 pozicijas ir reitinge užima 42 vietą tarp 50-ies pasaulyje pirmaujančių FinTech sektoriaus įmonių. „Fintech100“ reitinge „Bankera“ pristatoma kaip įmonė, kurianti neobanką, kuris ilgoje perspektyvoje taptų tiltu tarp tradicinių finansų ir blokų grandinės technologija paremtų finansinių sprendimų.

„Tikime, kad blokų grandinės technologija iš esmės pakeis atsiskaitymų pasaulį ir padės pamatus naujai skaitmeninei ekonomikai. Turėdami reikiamų kompetencijų, jau šiandien esame vieni pirmųjų, siūlančių paslaugas, skirtas šiai ekosistemai. Džiugu, kad mūsų įdirbis ir kuriami sprendimai nelieka nepastebėti tarptautiniu mastu. Svarbius veiksmus, lemiančius mūsų šalies pažangą ir didinančius šalies konkurencingumą, atliko Lietuvos bankas, sukūręs palankią reguliacinę aplinką FinTech verslų plėtrai. Savo ruožtu, mes ir toliau sieksime kurti vertę šalies ekonomikai pirmiausiai per inovacijas vystančių talentų pritraukimą ir įdarbinimą Lietuvoje įkurtose įmonėse“, – teigia vienas iš „Bankeros“ steigėjų Vytautas Karalevičius.

Tarptautinėse rinkose jau veikia keli „Bankera“ sukurti sprendimai: virtuali birža, kurioje galima prekiauti įvairiomis kriptovaliutomis, taip pat ir kriptovaliutomis įkeistų paskolų paslaugos. Šiuo metu daugiau nei 100 žmonių komandą vienijanti „Bankeros“ grupė dirba prie virtualios bankininkystės kūrimo. Nauja paslauga apims patogią vartotojo sąsają mobiliajame telefone bei internete, mokėjimų sąskaitą eurais, vėliau ir kitomis valiutomis, mokėjimų kortelę bei įmokų surinkimą.

„Fintech100: Leading Global fintech innovators“ reitinge pristatomos 27 mokėjimų, 19 turto valdymo, 17 draudimo, 15 paskolų, 9 naujosios bankininkystės bei 13 keliuose FinTech sektoriuose veikiančios įmonės. 42 reitinge įvardintos bendrovės yra iš Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono, 36 – iš Jungtinės Karalystės, Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos, 22 – iš Šiaurės ir Pietų Amerikos.

„Fintech100: Leading Global fintech innovators“ reitingo dešimtuke, kaip ir praėjusiais metais, dominuoja bendrovės iš Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono – tokių įmonių aukščiausiose pozicijoje yra net 7 iš 10. Pirmąją reitingo vietą užima Kinijos mobiliųjų mokėjimų platforma „Ant Financial“.

„Bankera“ yra įkurta ir valdoma lietuvių verslininkų Vytauto Karalevičiaus, Manto Mockevičiaus ir Justo Dobiliausko, o įmonių grupėje dirba daugiau nei 100 žmonių. Šiuo metu įmonė stiprina technologijų kūrimo, verslo plėtros bei atitikties komandas ir Lietuvoje siekia pasamdyti daugiau nei 50 aukščiausios kompetencijos specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.