Stabdomas kiniškų ir „Apple“ telefonų siuntimas į Rusiją. Kokia situacija Lietuvoje?

Kaip rašoma Rusijos dienraštyje „Komersant“, Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai – taip pat ir amerikiečiai „Apple“, kurių produkcija surenkama Kinijoje – dviems savaitėms atideda įrangos išsiuntimą. Teigiama, kad taip yra dėl to, jog dėl koronaviruso protrūkio Kinijos gamyklos pratęsė Naujųjų metų atostogas. Ekspertai teigia, kad tai gali lemti 10-15 proc. telefonų pabrangimą.

 Kaip rašoma Rusijos dienraštyje „Komersant“, Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai – taip pat ir amerikiečiai „Apple“, kurių produkcija surenkama Kinijoje – dviems savaitėms atideda įrangos išsiuntimą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Kaip rašoma Rusijos dienraštyje „Komersant“, Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai – taip pat ir amerikiečiai „Apple“, kurių produkcija surenkama Kinijoje – dviems savaitėms atideda įrangos išsiuntimą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 2:41 PM

Du šaltiniai Rusijos žiniasklaidai sakė, kad tiekimą pristabdė Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai „Huawei“ (įskaitant antrinį prekės ženklą „Honor“), „Xiaomi“, „Vivo“, „Realme“, ZTE ir „Lenovo“.

Anot vieno iš jų, įmonės partneriams išsiuntė laiškus, kuriuose paaiškino, kad toks atidėjimas paaiškinamas tuo, jog dėl koronaviruso gamyklos pratęsė tradicines Kinijos Naujųjų metų atostogas iki vasario 10 dienos – ir egzistuoja galimybė, kad terminas gali būti pratęstas ir dar ilgiau.

Kitas šaltinis patikslino, kad „Apple“, kuri Kinijoje surenka savo telefonus, dabar skubiai pereina prie tiekimo grandinių iš kitų Kinijos ir Azijos regionų.

„Vivo“ spaudos tarnyba „Komersant“ patvirtino, kad pratęsus Naujųjų metų atostogas 2020 m. vasario mėn., visų bendrovių, kurių gamyba vykdoma Kinijoje, tiekimo grafikas nusikels maždaug dviem savaitėmis. Tačiau grafiko pasikeitimas neturės įtakos išmaniųjų telefonų prieinamumui ir nebus pastebimas vartotojui, teigė bendrovė.

„Vivo“, kaip ir dauguma telekomunikacinės įrangos pardavėjų, gruodžio mėnesio pristatymų planą planuoja atsižvelgdami į Naujųjų metų atostogas ir Kinijos šventes – „ir jis yra apdraustas užsisakant daugiau produktų“, – teigė bendrovės atstovas.

Kinijos prekės ženklai yra reikšmingi Rusijos rinkai. Kas antras išmanusis telefonas, įsigytas 2019 m. Rusijoje, yra kiniškas, rašo „Komersant“.

Tuo pat metu Kinijos koronavirusas sukėlė Rusijos vartotojų susirūpinimą ir tuo, ar protrūkis nepaveiks prekių pristatymo iš „AliExpress“ laiko.

Situacija Lietuvoje

„Šiuo metu atidžiai stebime situaciją, bet kol kas nieko tokio nepastebėjome“, – portalui Lrytas.lt sakė „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas. Tačiau pasak jo, reikia turėti omenyje du dalykus: telefonai į galutinius prekybos taškus paprastai atkeliauja ne tiesiogiai iš Kinijos, bet iš Europoje esančių logistikos centrų, tad čia suveikia amortizacija.

„Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad Kinijoje dabar naujieji metai. O pas mus per šventes darbų tempai taip pat sulėtėja, tad jei koks tiekimo svyravimas ir bus, tai jis bus natūralus, sezoninis“, – teigė „Tele2“ atstovas.

„Šiuo metu „Bitėje“ telefonų ir kitų išmaniųjų įrenginių prekyba vyksta kaip įprastai – tiekimo sutrikimų iš Kinijos nepastebime. Iš pavienių tiekėjų esame sulaukę informacijos, kad dalis mūsų užsakymų dėl skirtingų priežasčių gali kiek vėluoti. Nepaisant to, „Bitės“ klientai to nepajus – savo salonuose ir sandėliuose turime pakankamai populiariausių „iPhone“ ir kitų telefonų ar išmaniųjų įrenginių modelių“, – portalui sakė „Bitė Lietuva“ atstovas spaudai Jaunius Špakauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.