Lietuvos vaikams – 10 000 planšetinių kompiuterių

Nuotoliniu būdu mokytis galės dar 10 tūkst. Lietuvos vaikų, iki šiol neturėjusių tam galimybių – bendrovė „Telia“ pasirašė sutartį su Nacionaline švietimo agentūra dėl 10 tūkst. planšetinių kompiuterių pirkimo. Dalis jų – 2 tūkst. – atsakingas institucijas, kurios pasirūpins įrenginių perdavimu vaikams, pasieks dar šiandien, likusi dalis – per artimiausią savaitę.

Nuotoliniu būdu mokytis galės dar 10 tūkst. Lietuvos vaikų, iki šiol neturėjusių tam galimybių – bendrovė „Telia“ pasirašė sutartį su Nacionaline švietimo agentūra dėl 10 tūkst. planšetinių kompiuterių pirkimo. <br>123rf nuotr. 
Nuotoliniu būdu mokytis galės dar 10 tūkst. Lietuvos vaikų, iki šiol neturėjusių tam galimybių – bendrovė „Telia“ pasirašė sutartį su Nacionaline švietimo agentūra dėl 10 tūkst. planšetinių kompiuterių pirkimo. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 12:32 PM, atnaujinta Apr 3, 2020, 12:34 PM

„Dabartinis neapibrėžtumas ir pasikeitusios sąlygos neturi stabdyti tokių svarbių šalies procesų kaip vaikų švietimas. Į elektroninę erdvę šiuo metu perkeliame didelę dalį savo kasdienybės ir mokomės prie to prisitaikyti. Akivaizdu, kad internetas ir technologijos leidžia užtikrinti ne tik socialinius ryšius ar įdomų laisvalaikį, bet artimiausiu metu bus ir mokymosi bei ugdymo pagrindas. Ir tik mūsų visų operatyvumas ir apjungtos pajėgos leis užtikrinti, kad visi vaikai turėtų tam reikiamas sąlygas“, – sako „Telia“ vadovas Danas Strömbergas.

„Telia“ kartu su partneriu „Samsung Electronics Baltics“ viešojo pirkimo metu pasiūlė planšetinius kompiuterius „Galaxy Tab A“. Mobilizuotos bendrovių pajėgos užtikrino, kad didelis kiekis įrangos bus gautas per itin trumpą laiką.

„Praėjusias dvi savaites intensyviai dirbome tam, kad suteiktumėme galimybę visiems mūsų šalies vaikams mokytis nuotoliniu būdu. Kalbėjomės su savivaldybėmis, mokyklomis, socialiniais partneriais, verslininkais. Kartu ieškojome greičiausių sprendimų. Ministerija inicijavo viešąjį konkursą kompiuterinei įrangai įsigyti, padarėme tai, kas įprastai trunka keletą mėnesių. Dėkoju visiems žmonėms, verslo atstovams, kurie supranta šios visuotinės situacijos sudėtingumą ir svarbą, aktyviai įsitraukia, dovanoja kompiuterius vaikams“, – teigia Švietimo, mokslo ir sporto ministras dr. Algirdas Monkevičius.

Pernai „Samsung“ rinkai pristatytas planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab A“ yra 10,1 colio įstrižainės, sveria mažiau negu 0,5 kilogramo ir pasižymi kokybišku, ryškiu ekranu. Įkrautas įrenginys gali veikti net iki 13 valandų. Vaikai planšetinius kompiuterius gaus pilnai pritaikytus naudojimui, su įdiegtomis programėlėmis, o 2 GB operatyvioji ir 32 GB vidinė atmintis leis įrenginyje ne tik atlikti reikiamas užduotis, bet ir saugoti įvairią medžiagą, nuotraukas ir kt.

Kovo 30 d. visose Lietuvos mokyklose prasidėjo nuotolinis mokymas. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skaičiavimu, kad apie 35 tūkst. vaikų gyvena socialiai jautriose šeimose. Ne visos jos išgali vaikams užtikrinti nuotolinio mokymo prieinamumą. Reaguodama į tai „Telia“ anksčiau projektui „Mokykla namuose“ dovanojo beveik 500 naujų planšetinių kompiuterių bei SIM korteles su 50 GB mobiliųjų duomenų mėnesiui. Ši įranga vaikus taip pat pasieks artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.