„Telia“ vėl patiria striprias nusikaltėlių DDoS atakas – reikalauja išpirkos

IT ir telekomunikacijų bendrovė šeštadienį „Telia“ patiria į „Hostex“ infrastruktūrą nukreiptas sudėtingas DDoS atakas, kurias valdo įmonės kibernetinės saugos komandos.

IT ir telekomunikacijų bendrovė šeštadienį „Telia“ patiria į „Hostex“ infrastruktūrą nukreiptas sudėtingas DDoS atakas, kurias valdo įmonės kibernetinės saugos komandos. <br>V.Skaraičio nuotr.
IT ir telekomunikacijų bendrovė šeštadienį „Telia“ patiria į „Hostex“ infrastruktūrą nukreiptas sudėtingas DDoS atakas, kurias valdo įmonės kibernetinės saugos komandos. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-02 15:03, atnaujinta 2020-05-02 15:08

Nusikaltėliai taikosi į vieną konkretų įmonės klientą iš kurio reikalauja išpirkos, tačiau atakuojami visi „Hostex“ klientų IP adresai. Dėl DDoS atakos galimi trumpalaikiai svetainių trikdžiai arba sulėtėjimas.

„Telia“ teigia, kad jų specialistai daro viską, kad apsaugotų savo klientus nuo nusikaltėlių išpuolių bei kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Daugiau informacijos įmonį kol kas pateikti negali, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Užkrėstų kompiuterių tinklo („botneto“) ataka daugiausiai vyksta iš užsienyje esančių serverių atakuojant gana platų „Hostex“ IP rėžį.

Įmonės atstovas teigia, kad absoliučiai didžiosios dalies likusių „Telia“ IT paslaugų atakos nepaveikė, jokios įtakos „Telia“ ryšio paslaugoms taip pat nėra.

Kompanija atsprašo klientų už patirtus laikinus nepatogumus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.