Kinija dėl „Huawei“ pagrasino Didžiajai Britanijai

Kinijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Liu Xiaomingas neseniai paskelbė pranešimą, kuriuo perspėjama šalies vyriausybė – jei „Huawei“ šioje šalyje bus uždrausta, tai turės pasekmių.

 Kinijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Liu Xiaomingas neseniai paskelbė pranešimą, kuriuo perspėjama šalies vyriausybė – jei „Huawei“ šioje šalyje bus uždrausta, tai turės pasekmių.<br> Reuters / Scanpix iliustr.
 Kinijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Liu Xiaomingas neseniai paskelbė pranešimą, kuriuo perspėjama šalies vyriausybė – jei „Huawei“ šioje šalyje bus uždrausta, tai turės pasekmių.<br> Reuters / Scanpix iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Petrikonis

Jul 8, 2020, 10:17 AM, atnaujinta Jul 8, 2020, 2:04 PM

Šiek tiek anksčiau šiais metais „Huawei“ D.Britanijoje buvo leista prisidėti prie 5G ryšio infrastruktūros kūrimo – tiesa, tiekti tik nepagrindinę tinklo įrangą, ir kompanijos rinkos dalis bus griežtai apribota. Deja, praėjus keliems mėnesiams, D.Britanijos parlamentas išsigando kritikos ir kardinaliai pakeitė nuomonę – pradėjo svarstyti apie visišką „Huawei“ telekomunikacijų įrangos pašalinimą 2023 metais.

Liu Xiaoming įsitikinęs, kad „Huawei“ draudimas siunčia blogą žinutę. Jo nuomone, D.Britanijos sprendimą nulėmė ne kas kitas, o JAV politika. Ambasadorius nedetalizavo, kokios tiksliai „pasekmės“ laukia britų, bet užsiminė, jog Kinijos investuotojai pradeda nusisukti nuo Jungtinės Karalystės.

„Jei norite Kiniją paversti priešiška valstybe, turėsite susitaikyti su pasekmėmis“, – sakė Kinijos diplomatas. Tai pastato šalies ministrą pirmininką Borisą Džonsoną į labai nepatogią poziciją, kur bet koks sprendimas gali įžeisti Jungtines Valstijas arba Kiniją.

5G infrastruktūra šiuo metu laikoma naujausiu išsivysčiusios valstybės požymiu, smarkiai pagerinančiu įvairias šalies ekonomikos sritis. Konkurencijos ribojimas ir vėlavimas įdiegti penktos kartos tinklą gresia dideliais BVP ir įvairiais kitais nuostoliais.

Reaguodami į pranešimą, „Huawei“ išplatino kompanijos viceprezidento Victoro Zhango komentarą:

„Bendradarbiaujame su savo klientais bei ieškome geriausių sprendimų, kurie leistų sklandžiai veikti įvedus JAV siūlomus apribojimus, siekiant išlaikyti D.Britanijos lyderystę 5G ryšio srityje. Kaip visada, esami atviri diskusijoms su vyriausybe. Visi mūsų pasaulyje populiariausi produktai ir sprendimai naudoja technologijas ir komponentus, griežtai prižiūrimus D.Britanijos vyriausybės. Mūsų technologija jau plačiai naudojama 5G ryšio tinkluose visoje šalyje, o tai ypač buvo naudinga izoliacijos laikotarpiu“, – teigia V.Zhangas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.