Europarlamentarai siūlo užtikrinti teisę po darbo atsijungti nuo interneto

Pasibaigus darbo valandoms, darbuotojams turi būti užtikrinta teisė išjungti skaitmeninius prietaisus ir likti nepasiekiamais, įsitikinęs Europos Parlamento (EP) Užimtumo ir socialinių reikalų komitetas.

 Pasibaigus darbo valandoms, darbuotojams turi būti užtikrinta teisė išjungti skaitmeninius prietaisus ir likti nepasiekiamais, įsitikinęs Europos Parlamento (EP) Užimtumo ir socialinių reikalų komitetas.<br> 123rf nuotr.
 Pasibaigus darbo valandoms, darbuotojams turi būti užtikrinta teisė išjungti skaitmeninius prietaisus ir likti nepasiekiamais, įsitikinęs Europos Parlamento (EP) Užimtumo ir socialinių reikalų komitetas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 1:30 PM

Komiteto patvirtintoje rezoliucijoje (31 balsas už, 6 prieš, 18 susilaikė) sakoma, kad darbuotojo teisė atsijungti nuo interneto, darbinių užduočių ir elektroninio bendravimo nedarbo metu turėtų būti įtvirtinta ES teisės aktuose, taip pat kolektyviniuose darbuotojų ir darbdavių susitarimuose.

Europarlamentarai pažymi, jog darbdavių reikalavimas darbuotojui „būti visada pasiekiamam“ gali neigiamai paveikti jo fizinę ir psichinę sveikatą, darbo ir laisvalaikio pusiausvyrą bei gerovę. Europos Komisija raginama parengtį atitinkamą teisės aktą. Visas Parlamentas dėl šios rezoliucijos ketina balsuoti sausį.

„Eurofound“ duomenimis, nuo COVID-19 pandemijos pradžios daugiau kaip du trečdaliai ES darbuotojų dirba iš namų. Intensyvus skaitmeninių įrenginių ir komunikacijos technologijų naudojimas leidžia dirbti bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje. Vis dėlto tai turi ir žalingų padarinių, nes tokia situacija skatina prailginti darbo laiką bei ištrinti ribas tarp darbo ir privataus gyvenimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.