Rusijos ambicija: siekiama sukurti pirmąjį filmą kosmose

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ ketvirtadienį pranešė, kad spalį pasiųs aktorę ir režisierių į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), siekdama sukurti pirmąjį vaidybinį filmą kosmose.

 Rusijos ambicija: siekiama sukurti pirmąjį filmą kosmose.<br> CN/Scanpix nuotr.
 Rusijos ambicija: siekiama sukurti pirmąjį filmą kosmose.<br> CN/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 6:13 PM

„Filmavimas vyks Tarptautinėje kosminėje stotyje. Ekspedicijos pradžia numatyta 2021 metų spalio 5 dieną iš Baikonuro kosmodromo pilotuojamu transporto erdvėlaiviu „Soyuz MS-19“, – rašoma „Roskosmos“ pranešime.

36 metų aktorė Julija Peresild ir 37 metų režisierius Klimas Šipenka pradės ne vėliau kaip birželio 1 dieną dalyvauti specialiuose mokymuose, įskaitant treniruotes centrifugoje ir skrydžius nesvarumo sąlygomis.

Jų treniruotes prieš skrydį nušvies viena pagrindinių Rusijos televizijų „Pervyj kanal“, prisidėsianti ir prie pačio filmo kūrimo.

Preliminarus būsimos juostos pavadinimas yra „Iššūkis“, o jos žanras bus „kosminė drama“, nurodė „Roskosmos“, bet nepateikė išsamesnės informacijos apie filmo siužetą ar J. Peresild vaidmenį.

Kosmoso agentūra rugsėjį skelbė, kad šia juosta bus siekiama „populiarinti Rusijos veiklą kosmose, taip pat šlovinti kosmonauto profesiją“.

Vienas iš prodiuserių bus „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas, siekiantis, kad Rusija taptų pirmąja šalimi, sukūrusia filmą kosmose.

Pernai JAV kosmoso agentūra NASA patvirtino, kad ji bendradarbiaudama su amerikiečių aktoriumi Tomu Cruise'u (Tomu Kruzu) kurs Holivudo filmą Tarptautinėje kosminėje stotyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.