Airija po išpirkos reikalaujančio viruso atakos išjungė sveikatos apsaugos IT sistemą

Airijos sveikatos apsaugos administracija penktadienį paskelbė išjungusi savo kompiuterių sistemas, nes patyrė „reikšmingą išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) ataką“.

 Airijos sveikatos apsaugos administracija penktadienį paskelbė išjungusi savo kompiuterių sistemas, nes patyrė „reikšmingą išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) ataką“.<br> 123rf nuotr.
 Airijos sveikatos apsaugos administracija penktadienį paskelbė išjungusi savo kompiuterių sistemas, nes patyrė „reikšmingą išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) ataką“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-14 11:50, atnaujinta 2021-05-14 11:52

„Ėmėmės atsargumo priemonės ir uždarėme visas savo IT sistemas, kad apsaugotume jas nuo šios atakos ir galėtume visapusiškai įvertinti situaciją su savo saugumo partneriais“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Sveikatos apsaugos valdyba (HSE).

„Atsiprašome už nepatogumus pacientams ir visuomenei; tolesnę informaciją pateiksime ją gavę“, – nurodė HSE ir pabrėžė, kad Airijos vakcinavimo nuo COVID-19 programa nebuvo paveikta ir „tęsiasi kaip planuota“.

Kita išpirkos reikalaujančio viruso ataka praėjusį penktadienį privertė uždaryti didžiausią JAV produktotiekį, todėl buvo paniško pirkimo degalinėse JAV Rytų pakrantėje.

Maskva atmetė JAV kaltinimus, kad šią kibernetinę ataką surengė viena grupė Rusijoje.

HSE vadovas Paulas Reidas valstybiniam transliuotojui RTE sakė, kad ataka buvo „gan reikšminga“ ir kad valdyba dirba su savo svarbiais IT saugumo paslaugų teikėjais.

„Dar tik pradedame aiškintis grėsmę“, – sakė jis ir pridūrė, kad bandoma neleisti grėsmei plisti.

Dublino Rotundos gimdymo namai paskelbė, kad dėl „rimtos IT problemos“ buvo atšaukti visi ambulatorinių pacienčių, išskyrus mažiausiai 36 savaites nėščių moterų, vizitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.