Naujame NSO vaizdo įraše matoma greitai į vandenį nerianti neaiški sfera Pentagonas patvirtino įrašo autentiškumą

Pentagonas patvirtino, kad šis įrašas yra tikras. Laivas „USS Omaha“ su šiuo neatpažintu skraidančiu ir plaukiančiu objektu susidūrė 2019 metų liepos 15 dieną.

 Apytiksliai skaičiuojama, kad šios sferos dydis – maždaug 2 metrai. Netoli „USS Omaha“ sfera skraidė maždaug valandą, kartais skriedama 74, kartais – 254 km/val. greičiu (asociatyvinė iliustr.)<br> 123rf iliustr.
 Apytiksliai skaičiuojama, kad šios sferos dydis – maždaug 2 metrai. Netoli „USS Omaha“ sfera skraidė maždaug valandą, kartais skriedama 74, kartais – 254 km/val. greičiu (asociatyvinė iliustr.)<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 12:33 PM, atnaujinta May 29, 2021, 9:02 AM

Neseniai išplitusiame vaizdo įraše matomas juodas kamuolys, skrendantis nedideliame aukštyje virš vandens. Apytiksliai skaičiuojama, kad šios sferos dydis – maždaug 2 metrai. Netoli „USS Omaha“ sfera skraidė maždaug valandą, kartais skriedama 74, kartais – 254 km/val. greičiu. Kaip ir daug naujų NSO įrašų, šis buvo padarytas naktį, todėl nėra labai ryškus.

Vaizdo įraše girdimi jūreivių komentarai. Ji stebisi NSO manevrais ir jo staigiu dingimu vandenyje. Pentagonas patvirtino, kad įrašas yra tikras. Niekas nežino, koks objektas tai galėjo būti, bet vyksta tyrimas.

Vieta, kur sfera nėrė į vandenį, buvo kruopščiai apieškota – tam panaudotas ir povandeninis laivas. Jūreiviai tikėjosi rasti nuolaužų, nes atrodė, kad keistas objektas tiesiog sudužo. Tačiau nieko aptikti nepavyko.

JAV neseniai išslaptinta daugybė įrašų apie susidūrimus su NSO. Daug medžiagos yra tiesiog raportai ir atpasakojimai, surinkti per tris dešimtmečius. Bent dalis NSO atvejų buvo rimtai tiriami, baiminantis, kad tai – priešiškų šalių naudojamos šnipinėjimo technologijos.

Beje, anksčiau su NSO susidūrę kariai yra pasakoję, kad kai kurie iš tų objektų labai sėkmingai judėjo ir ore, ir po vandeniu, nors jų varomieji mechanizmai nebuvo matomi. Tiesą sakant, tie NSO laužo fizikos dėsnius – kai kurie iš jų neskleisdami jokio garso kerta garso greičio barjerą, kiti gali staigiai bėgėtis ir vis tiek neišskirti jokios šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?