Poilsiautojams užplūdus pakrantes atnaujinamas „Tele2“ paplūdimių užimtumo žemėlapis

Poilsiautojų pamėgtas išmanus paplūdimių žemėlapis grįžta. Pernai vasarą mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ sukūrė pirmąjį Lietuvoje išmanų paplūdimių žemėlapį, kuriame realiu laiku buvo galima stebėti net 154-ių Lietuvos pakrančių užimtumą. Šią vasarą žemėlapis vėl prieinamas poilsiautojams ir netrukus bus papildytas dar 39-iomis pakrantėmis.

Virtualiame žemėlapyje galima iš anksto įsivertinti, kur tikėtis didesnio privatumo ilsintis bei ar išsirinktoje vietoje įmanoma laikytis saugaus atstumo pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virtualiame žemėlapyje galima iš anksto įsivertinti, kur tikėtis didesnio privatumo ilsintis bei ar išsirinktoje vietoje įmanoma laikytis saugaus atstumo pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 10:57 AM

„Įrankį sukūrėme kaip papildomą priemonę pandemijos akivaizdoje efektyviai išskirstyti žmonių srautus. Džiaugiamės, kad žemėlapį poilsiautojai itin pamėgo ir aktyviai juo naudojosi. Net ir atslūgus karantinui privatumo poreikis išliko, todėl dedame visas pastangas, kad žmonės galėtų dar efektyviau planuoti savo poilsį“, – sako „Tele2“ duomenų mokslininkas ir projektų vadovas Gediminas Jankauskas.

Padės išsirinkti, kur poilsiauti

Virtualiame žemėlapyje galima iš anksto įsivertinti, kur tikėtis didesnio privatumo ilsintis bei ar išsirinktoje vietoje įmanoma laikytis saugaus atstumo pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas. Jeigu jūsų pasirinktas paplūdimys yra maksimaliai užimtas, įrankis pasiūlo artimiausiai esančias pakrančių alternatyvas.

Praėjusią vasarą žemėlapis internete buvo pasiekiamas nuo liepos 15 d. iki rugsėjo pabaigos. Sulaukus didelio įrankio populiarumo, šiais metais žemėlapis aktyvuotas mėnesiu anksčiau.

Per porą pernykštės vasaros mėnesių žemėlapį išbandė beveik 100 tūkst. žmonių. Tradiciškai, populiariausi praėjusios vasaros paplūdimiai – Palangos ir Nidos bendrasis bei pagrindiniai didžiųjų miestų paplūdimiai.

Kaip įvertinamas paplūdimių užimtumas?

Mobiliojo ryšio telefonai nuolatos keičiasi informacija su arčiausiai esančiais ryšio bokštais. Susiejus nuasmenintą įrenginių buvimo vietos informaciją su paplūdimių žemėlapiais galima įvertinti telefonų koncentraciją konkrečioje pakrantėje.

„Duomenys visuomet be išlygų yra tik nuasmeninti ir patikimai užkoduoti – individualių vartotojų ar jų įpročių iš duomenų išskirti neįmanoma“, – patikina G. Jankauskas.

Išmaniame žemėlapyje pakrantes galima išsirūšiuoti pagal užimtumo indeksą – paplūdimiai reitinguojami nuo 1 iki 10, atitinkamai nuo mažiausio užimtumo iki didžiausio. Čia taip pat galite įvertinti pakrantę pagal tai, kaip labai ji patiko balais nuo 1 iki 5, kai 5 skiriamas labiausiai patikusiam paplūdimiui.

Nuo maršruto sudarymo iki paplūdimio infrastruktūros aprašymo

Sistemoje galimas ir pakrantės pasirinkimas pagal tipą: ežeras, pajūris, upė arba kita. Taip pat yra rūšiavimas pagal apskritį: Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Utenos ir Vilniaus.

Žemėlapis turi integruotą „Google Maps“ paiešką, tad kiekvieno paplūdimio polapyje, paspaudus mygtuką „Kaip nuvykti“, atsiras kelionės maršrutas pėstiesiems, viešojo transporto ar nuosavo automobilio keleiviams. Čia taip pat rasite daugiau informacijos apie paplūdimio infrastruktūrą – artimiausias automobilių stovėjimo aikšteles, lankytinus objektus ir pan.

Žemėlapio kūrėjai atsižvelgė ir į tai, jog vartotojai informaciją įpratę matyti realiuoju laiku, todėl duomenys išmaniajame paplūdimių užimtumo žemėlapyje yra atnaujinami kas valandą.

„Tele2“ paslaugomis naudojasi beveik pusė Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos klientų, todėl galima atlikti išsamias ir reprezentatyvias vartotojų judėjimo analizes. Svarbu atsižvelgti į tai, kad nustatytas paplūdimių reitingavimas pagal užimtumą yra teorinis ir dėl galimų paklaidų gali būti smulkių neatitikimų realybėje.

Išbandyti „Tele2“ išmanųjį paplūdimių žemėlapį galite adresu papludimiai.tele2.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.