Vokietijos ir Lenkijos susitarimas padidina ir Lietuvos saugumą, teigia karys

NATO – tai galingiausia gynybinė organizacija pasaulyje, tvirtina Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. Pasak jo, ji vienija demokratiškas valstybes, kurios siekia užtikrinti savo piliečių saugumą, sudaryti saugią aplinką valstybėms klestėti. Tačiau, kaip ir kiekvienoje organizacijoje yra tam tikri iššūkiai. Vienas jų: galimybė NATO valstybių kariuomenių daliniams kirsti viena kitos teritoriją be ilgų biurokratinių procedūrų.

 Kartu su leidimu kirsti Lenkijos teritoriją, lenkai galės kirsti ir Vokietijos teritoriją savo koviniais lėktuvai „MiG-29 Fulcrum“ bei „F-16 Fighting Falcon“ (nuotraukoje).<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
 Kartu su leidimu kirsti Lenkijos teritoriją, lenkai galės kirsti ir Vokietijos teritoriją savo koviniais lėktuvai „MiG-29 Fulcrum“ bei „F-16 Fighting Falcon“ (nuotraukoje).<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 8:43 AM

„Mūsų valstybės gynybos pastiprinimui yra dislokuotas Vokietijos vadovaujamas batalionas. Tai karinis vienetas, kurio paskirtis kartu su mūsų kariuomene atgrasinti Rusijos kariuomenę nuo kovos veiksmų prieš Lietuvą. O įvykus agresijai – kartu su mūsų kariais ginti Lietuvos teritoriją, kol pagrindinės NATO pajėgos atvyks į pagalbą“, – teigia karininkas.

Jis pasakoja, kad siekiant dar labiau sustiprinti reakciją į karinę agresiją prieš mus bei pagreitinti pajėgų dislokavimą Lietuvos teritorijoje, gegužės mėnesį Vokietija pasirašė su Lenkija sutartį, pagal kurią Vokietijos Oro pajėgos galės kirsti Lenkijos teritoriją ir suteikti artimą oro paramą Lietuvos kariuomenei sustiprintai Vokietijos vadovaujamu batalionu.

„Kartu su leidimu kirsti Lenkijos teritoriją, lenkai galės kirsti ir Vokietijos teritoriją savo koviniais lėktuvai „MiG-29 Fulcrum“ bei „F-16 Fighting Falcon“. Kol Europoje vis dar vyksta kalbos apie „karinį Šengeną“, kad NATO valstybių daliniai ir padaliniai galėtų greičiau kirsti viena kitos teritoriją reaguojant į grėsmes, Vokietija ėmėsi savarankiškų veiksmų, nelaukdama kol bus pasiektas vienas sprendimas NATO kontekste“, – teigia ginkluotės entuziastas.

Pasak jo, toks susitarimas žymiai sustiprins mūsų valstybės saugumą. „Lufftwaffe“ galės prisijungti prie tuo metu vykdančių oro policijos misiją padalinių, tiekti artimą oro paramą mūsų priešakiniams daliniams bombarduojant bei apšaudant raketomis priešo pozicijas, kovoti prieš priešiškus bombonešius, šturmo ir kitus kovinius lėktuvus.

„Nedidėlė žinia apie dviejų šalių sutartį ženkliai padidina ir mūsų valstybės saugumą. Kas valdo oro erdvę, tas valdo visą mūšio erdvę. Dominavimas ore yra esminis mūšio sėkmės faktorius“, – apibendrina D.Antanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.