„Infobalt“ ir „EPSO-G“ jungia pajėgas išmaniosios energetikos vystymui

Lietuvos skaitmeninių technologijų asociacija „Infobalt“ ir energetikos įmonių grupė „EPSO-G“ subūrė „EnergyTech Digital“ grupę, kuri skatins platesnį skaitmeninių technologijų panaudojimą energetikoje. Glaudesnį bendradarbiavimą pradėjusios mokslo įstaigos, energetikos, IT įmonės planuoja jau artimiausiu metu išnagrinėti dirbtinio intelekto, daiktų interneto technologijų ir atvirųjų duomenų technologijų galimybes ir energetikos sektoriaus poreikius, identifikuoti didžiausią potencialą turinčias sritis.

 „EnergyTech Digital“ iniciatoriai pabrėžia, kad grupė sieks nešti naudą visiems jos nariams: energetikos įmonėms – padėti spręsti aktualias problemas, startuoliams ir IT įmonėms – atrasti naujų nišų ir verslo modelių, mokslo įstaigoms – identifikuoti naujas taikomųjų tyrimų sritis.<br> 123rf nuotr.
 „EnergyTech Digital“ iniciatoriai pabrėžia, kad grupė sieks nešti naudą visiems jos nariams: energetikos įmonėms – padėti spręsti aktualias problemas, startuoliams ir IT įmonėms – atrasti naujų nišų ir verslo modelių, mokslo įstaigoms – identifikuoti naujas taikomųjų tyrimų sritis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 8:56 AM

„EnergyTech Digital“ grupės nariais jau tapo pirmaujančios energetikos, informacinių technologijų (IT) įmonės, mokslo įstaigos: „EPSO-G“, „Litgrid“, „Ignitis Grupė“, „Enefit“, „Blue Bridge Code“, „CGI Lithuania“, „IBM Lietuva“, „INVL technology“, „Microsoft Lietuva“, „Novian“, „TietoEvry Lietuva“, „Oracle Lietuva“, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus Universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas, partnerė – „Intelligent Energy Lab“. Garbės nario statusu dalyvauja ir LR Energetikos ministerija.

„Transportas, apgyvendinimas, logistika – skaitmeninės technologijos pakeitė šias sritis, padėjo sukurti visiškai naujus verslo modelius, sumažinti paslaugų kainas. Tas pats laukia ir energetikos sektoriaus, kuriame sparčiai gausėja vartotojų, kurie tuo pačiu yra ir energijos gamintojai. Daugės ir mažų energijos saugyklų, elektrinio transporto. „EnergyTech Digital“ yra būdas ieškoti bendrų taškų ir tuos sąlyčio taškus paversti inovatyviais ir pasaulyje konkurencingais sprendimais“, – teigia „Infobalt“ direktorius Mindaugas Ubartas.

„EnergyTech Digital“ apjungs energetikos ir informacinių technologijų įmones bei pažangiausiuose šalies universitetuose dirbančius ekspertus į glaudžią bendruomenę. Ji veiks kaip inovatyvių idėjų bankas ir eksportuojamų kompetencijų centras, kuris suteiks galimybes bendruomenės viduje dalintis įžvalgomis ir patirtimis, sieks rasti sprendimus aktualioms problemoms tiek konsultacijomis, tiek pilotiniais projektais, praktiniais seminarais, hakatonais“, – pabrėžia „EPSO-G“ vadovas Rolandas Zukas.

„Lietuvos siekis sukurti netaršų, patikimą, pažangų ir konkurencingą energetikos sektorių neįmanomas be gilaus skaitmeninių technologijų integravimo į energetiką. Gaminančių vartotojų gretų gausinimas, mažų, netaršių vietinės gamybos bei energijos saugojimo įrenginių plėtojimas, transporto elektrifikavimas, vartojimo efektyvinimas – visa tai reikalauja gerai sustyguotos, dinamiškai reaguojančios į pokyčius sistemos. Jai sukurti reikalingi nauji sprendimai. Tikimės, kad „EnergyTech Digital“ grupė suteiks impulsą, o Energetikos ministerija prisidės savo įžvalgomis prie jos veiklos“, – teigia LR Energetikos ministerijos Inovacijų grupės vadovas Žilvinas Danys.

Sukurtos grupės darbo veikloje dirbsiantys ekspertai bendradarbiaus vystant sprendimus, susijusius su išmaniaisiais energetikos tinklais, energijos kaupiklių ir gamybos įrenginiais, blokų grandinių technologijomis, dirbtinio intelekto ir daiktų interneto technologijų panaudojimu vėjo energetikoje bei turto valdyme, taip pat kibernetinės, informacinės, fizinės objektų saugos, energetikos duomenų atvėrimo bei prekybos energija srityse.

„EnergyTech Digital“ iniciatoriai pabrėžia, kad grupė sieks nešti naudą visiems jos nariams: energetikos įmonėms – padėti spręsti aktualias problemas, startuoliams ir IT įmonėms – atrasti naujų nišų ir verslo modelių, mokslo įstaigoms – identifikuoti naujas taikomųjų tyrimų sritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.