D. Britanija interneto paslaugų rinkos liberalizavimui pasirinko lietuvių sukurtą sprendimą

Pasauliniame IT&Telco sprendimų sektoriuje lyderiaujančios „Mediafon“ grupės įmonė „Mediafon Datapro“ laimėjo Didžiosios Britanijos Nepriklausomų tinklų asociacijos (INCA) organizuotą tarptautinį konkursą. Lietuvių sukurtas technologinis sprendimas padės D. Britanijai tapti pirmąja šalimi Europoje, nacionaliniu mastu liberalizavusia interneto paslaugų rinką.

 Perversmą interneto paslaugų rinkoje žadanti technologija yra interneto paslaugų perkėlimo (CWP) sprendimas. Tai centralizuota šių paslaugų perkėlimo platforma ir jos programinė įranga, skirta valdyti, vykdyti ir kontroliuoti paslaugų perkėlimo procesus.<br> 123rf nuotr.
 Perversmą interneto paslaugų rinkoje žadanti technologija yra interneto paslaugų perkėlimo (CWP) sprendimas. Tai centralizuota šių paslaugų perkėlimo platforma ir jos programinė įranga, skirta valdyti, vykdyti ir kontroliuoti paslaugų perkėlimo procesus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 3:28 PM

Perversmą interneto paslaugų rinkoje žadanti technologija yra interneto paslaugų perkėlimo (CWP) sprendimas. Tai centralizuota šių paslaugų perkėlimo platforma ir jos programinė įranga, skirta valdyti, vykdyti ir kontroliuoti paslaugų perkėlimo procesus.

Sistema apjungia visus šalies interneto paslaugų tiekėjus ir tinklų prieigos operatorius ir yra efektyvus įrankis, padedantis liberalizuoti interneto paslaugų rinką.

Pasak grupės generalinio direktoriaus Arūno Babrausko, Europos Sąjungos (ES) teisės aktai numato, kad ilgainiui visos šalys narės turės užtikrinti efektyvų ir patogų interneto paslaugų perkėlimą.

Žinia, jog tam skirtas technologinis sprendimas jau yra sukurtas ir pradedamas diegti vienoje didžiausių Europos valstybių, jo teigimu, šį procesą turėtų paspartinti.

„Daugelyje šalių interneto paslaugų teikimo infrastruktūros prieiga ir operatoriaus keitimo procesas yra ribojami dėl netolygios konkurencinės aplinkos ir sudėtingų administravimo procesų. ES yra priėmusi sprendimą šią rinką pertvarkyti ir liberalizuoti. Tai suprantama, kadangi ilgalaikėje perspektyvoje naudą dėl to pajunta visos suinteresuotosios šalys, o galutiniam vartotojui paslaugos turėtų atpigti maždaug 10–20 proc.“, – sako A. Babrauskas.

Šią centralizuotą interneto paslaugų perkėlimo sprendimą Didžiojoje Britanijoje planuoja įdiegti jau per pirmą šių metų ketvirtį.

Kitose šalyse tokio tipo sprendimo įdiegimas, priklausomai nuo rinkos dydžio, paslaugų teikėjų koncentracijos, operatorių technologinės pažangos ir administracinių pajėgumų, gali užtrukti nuo pusmečio iki vienerių metų.

Bendrovės vadovas pažymi, jog užbaigus projektą, praktinę tokio sprendimo naudą pirmiausia patiria galutiniai paslaugos gavėjai. Dėl intensyvėjančios konkurencijos mažėja ne tik paslaugos kaina, bet ir auga vartotojams suteikiamas duomenų kiekis, gerėja paslaugų kokybė, geografinis jų prieinamumas, technologijos tampa pažangesnės, o paslaugų teikėjo keitimo procesas – lankstus.

„Tačiau galiausiai to naudą jaučia ir kitos susijusios šalys. Tinklų prieiga visiems tampa tolygi, todėl paslaugų operatoriai gauna vienodą prieigą prie rinkos klientų. Dėl to intensyvėja konkurencija, plečiasi paslaugų spektras ir gerėja kokybė. Vartotojas, nepriklausomai nuo naudojimosi interneto paslaugomis vietos, įgyja teisę pasirinkti kone bet kurį šalyje veikiantį interneto paslaugų teikėją. Tai iš esmės išlaisvina rinką. Didžiuojamės, kad mūsų komanda tampa šios skaitmeninės laisvės architektais“, – sako jis.

Įmonė kuria ir vysto telefono ryšio numerių ir interneto paslaugų perkeliamumo, mobiliųjų įrenginių centralizuotų registrų, numeracijos valdymo bei skaitmeninio autentifikavimo IT sprendimus, skirtus valstybės institucijoms ir telekomunikacijų operatoriams. Kompanijos sukurtais sprendimais šiuo metu naudojasi daugiau kaip 300 mln. vartotojų ir 250 telekomunikacijų operatorių visame pasaulyje.

Tarptautinę „Mediafon“ įmonių grupę šiuo metu sudaro 6 bendrovės, dvi iš jų – užsienyje. Grupės įmonių sukurtos ir palaikomos IT ir telekomunikacijų paslaugos bei sprendimai verslui ir viešajam sektoriui šiuo metu teikiami penkiuose žemynuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.