Po didelės kibernetinės atakos Raudonasis Kryžius kreipėsi į įsilaužėlius

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) ketvirtadienį kreipėsi į įsilaužėlius, pasisavinusius didžiulį paketą privačių duomenų, siūlydamas „tiesiogiai ir konfidencialiai“ pasikalbėti su asmenimis, atsakingais už šią ataką.

 Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas ketvirtadienį kreipėsi į įsilaužėlius, pasisavinusius didžiulį paketą privačių .<br> 123rf nuotr.
 Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas ketvirtadienį kreipėsi į įsilaužėlius, pasisavinusius didžiulį paketą privačių .<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 4:27 PM

Ženevoje įsikūrusi organizacija šią savaitę pranešė, kad įsilaužėliai pavogė iš jos duomenis apie daugiau kaip 515 tūkst. pažeidžiamų žmonių, įskaitant nuo konfliktų pabėgusius ir sulaikytus asmenis.

Lieka neaišku, kas įvykdė šią ataką, bet ketvirtadienį Komitetas paragino įsilaužėlius su juo susisiekti.

„Norėtume pateikti humanitarinį kreipimąsi tiems, kas atsakingi už šį duomenų saugumo pažeidimą, atsižvelgiant į didžiulę potencialią žalą asmenims, kurie yra kone pažeidžiamiausi pasaulyje“, – nurodė vienas TRKK atstovas.

„Esame pasirengę tiesiogiai ir konfidencialiai bendrauti su tais, kas galėtų būti atsakingi už šią operaciją, kad gautume daugiau informacijos apie minėtų duomenų saugumo statusą“, – pridūrė jis.

Įsilaužėliai pavogė duomenų iš mažiausiai 60 nacionalinių Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų visame pasaulyje.

Kol kas nėra jokių įrodymų, kad informacija būtų nutekinta ar paskelbta viešai.

Tačiau TRKK pareiškė, kad šių duomenų viešinimo pavojus jam kelia „didžiausią susirūpinimą“.

Siekdamas sušvelninti atakos pasekmes, Raudonasis Kryžius laikinai išjungė visas pavojuje atsidūrusias elektronines sistemas, leidžiančias veikti programai „Šeimos ryšių atkūrimas“, padedančiai suvienyti atskirtas šeimas.

„Padarysime viską, ką galime, kad užtikrintume tam tikrą veiklos tęstinumą ir kuo greičiau atnaujintume paslaugų teikimą“, – pabrėžė TRKK atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.